Potpuni kolaps na letu za Tursku: Žena lažirala porođaj, pa nakon sletanja nastala bežanija po aerodromskoj pisti - uhapšeno 14 osoba

07.12.2022

13:17

0

Autor: V.B.

Njih osam je navodno pristalo da se dobrovoljno vrate u avion, a policija se trudi da pronađe ostalih 14 migranata koji su pobegli

Potpuni kolaps na letu za Tursku: Žena lažirala porođaj, pa nakon sletanja nastala bežanija po aerodromskoj pisti - uhapšeno 14 osoba
Ilustracija - Copyright Profimedia

Jutros oko 4.30 sati na komercijalnom letu koji je saobraćao na relaciji Maroko-Turska, dogodila se prava drama, pa je avion prinudno sleteo na aerodrom El Prat u Barseloni.

Naime, putnica u avionu primorala je pilota da prinudno sleti pretvarajući se da cje počela da se porađa.

Nakon sletanja, nastao je opšti haos kada je 28 migranata pokušalo da pobegne trčeći preko piste, saopštila je španska policija.

Policija je uhapsila 14 migranata, uključujući i ženu koja je tvrdila da je trudna, a nakon što ju je doktor pregledao i ustanovio da ona uopšte nije trudna, nastao je opšti haos.

Njih osam je navodno pristalo da se dobrovoljno vrate u avion, a policija se trudi da pronađe ostalih 14 migranata koji su pobegli.

Ovaj incident podsetio je na jedan koji se dogodio prošlog novembra, kada je više od 20 putnika, koji su takođe leteli iz Kazablanke u Istanbul, pokušalo da pobegne u Majorci, kada je jedan od putnika lažirao dijabetičku komu.

Dvadeset i jedan od 25 putnika na kraju je uhapšen i optužen za zločine uključujući pobunu i tek treba da im se sudi.

Ostale četiri osobe koje su pobegle su identifikovane, ali još nisu pronađene. I

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike