Buran protest u Tirani: Beriša dobio po nosu, demonstranti uzvikivali "Rama odlazi", "Ovo je država droge i kriminala" (FOTO/VIDEO)

06.12.2022

17:57

0

Autor: M. Vu.

Okupljanje je počelo u podne na Skenderbegovom trgu odakle su demonstranti otišli ispred kordona policije u Bulevaru mučenika nacije gde je bila postavljena bina

Buran protest u Tirani: Beriša dobio po nosu, demonstranti uzvikivali "Rama odlazi", "Ovo je država droge i kriminala" (FOTO/VIDEO)
Protest u Tirani - Copyright Foto: Tanjug/AP Photo/Franc Zhurda

Uz povike "Rama odlazi", transparente "Ovo je država droge i kriminla", zastave EU i Albanije posle dramatičnih momenata danas je oko 14 časova završen miting opozicije u Tirani.

Kako javlja dopisnik Kosovo onlajna, nekoliko hiljada građana okupilo se u centru Tirane, a skup su predvodili lideri opozicionih stranaka Demokrtske partije i Partije Slobode, Salji Beriša i Iljir Meta.

Okupljanje je počelo u podne na Skenderbegovom trgu odakle su demonstranti otišli ispred kordona policije u Bulevaru mučenika nacije gde je bila postavljena bina.

 

 

Tokom protestne šetnje do bine dogodio se incident kada je Saljija Berišu napao tridesetjednogodisnji muskarac i udario ga je pesnicom u lice. Berišino obezebeđenje odmah je reagovalo, uhvatilo napadača i predalo ga policiji. Kasnije je saopšteno da je reč o Gentiju Šehu iz Tepelene, psihički neuračunjivoj osobi.

Iako raskrvavljenog nosa Beriša je nastavio ka bini i obratio se građanima na početku i kraju mitinga. Govoreći o mnogim problemima s kojima se Albanija suočava tokom vladavina Edija Rame, Beriša je zatražio njegov i odlazak akutelne vlasti.

 

 

Na protestu kratak govor održao je i Iljir Meta, naglasivši koliko je važno da se lideri koji borave u Tirani na samitu EU-Zapadni Balkan upoznaju sa problemima s kojima se Albanija suočava, kao što su kriminal i korupcija.

Po završenom mitingu pristalice opozicije ispratile su lidere do sedišta stranaka. Salji Beriša se još jednom obratio novinarima i pristalicama sa stepeništa ispred DP, rekavši da je vladavini Socijalističke partije i Ediju Rami došao kraj.

Na konferenciji za novinare odmah po povratku u stranku Beriša je izjavio da je osoba koja ga je napala agent kriminalističke policije i opovrgao saopštenje Državne policije da se radi o bolesnoj i neuračunjivoj osobi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike