Masovni protest u Tirani: Besna rulja traži ostavku Edija Rame (FOTO/VIDEO)

12.11.2022

21:14

0

Nezadovoljni građanima se obratilo 20 govornika iz redova opozicije, optužujući Ramu za lošu ekonomsku situaciju, korupciju i odlazak velikog broja Albanaca iz zemlje

Masovni protest u Tirani: Besna rulja traži ostavku Edija Rame (FOTO/VIDEO)
Copyright Foto: Tanjug/AP Photo/Franc Zhurda

Na poziv opozicione albanske Demokratske stranke Saljija Beriše i Slobodarske partije Albanije Iljira Mete hiljade građana nezadovoljnih politikom premijera Edija Rame okupile su se u Tirani, a tokom protesta su probili kordon policije i bacili farbu na kabinet premijera.


Nezadovoljni građanima se obratilo 20 govornika iz redova opozicije, optužujući Ramu za lošu ekonomsku situaciju, korupciju i odlazak velikog broja Albanaca iz zemlje, prenosi Juroronjuz Albanija.

- Edi Rama je građanima Albanije oteo pravo glasa, pretvorio njihove ljudske slobode u iluziju i u fiktivne glasačke listiće, samo da bi opstao na vlasti - poručio je okupljenima Salji Beriša, lider Demokratslke stranke, bivši premijer i predsednik Albanije.



Beriša je rekao da je i nakon 31 godine demokratije u Albaniji Edi Rama učinio da svet Albance doživljava kao izbeglice koje iz svoje zemlje beže u čamcima i pozvao međunarodnu zajednicu da ne podržava vlast albanskog premijera.



Bivši predsednik Albanije i lider Slobidarske partije Albanije Iljir Meta nazvao je Ramu "izdajnikom" koji, kako je rekao, radi protiv interesa svoje zemlje i poručio da će se Rama ''ubrzo naći pred licem pravde''.



- Danas ovaj izdajnik prati naš pobednički skup i trijumf demokratije iz svog luksuznog, nezakonito stečenog privatnohg aviona, lir džeta. Vi koji ste se danas okupili imate pravo da srušite vladu čiji lider vas pljačka, otima i prodaje vašu zemlju - poručio je Meta.

Američka ambasada u Tirani savetovala je svoje državljane koji žive u centru grada da u vreme održavanja protesta opozicije izbegavaju područja i ulice oko kancelarije albanskog premijera i bulevar Mučenika nacije, preneo je Albanijan dejli njuz.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike