Džinovski talas poklopio kruzer na Antarktiku, pa u smrt odveo jednog putnika: U oluji i četvoro povređenih, kompanija otkazala putovanje

03.12.2022

11:10

0

Autor: V.B.

Američka Nacionalna okeanska služba opisuje ovakav tip talasa kao veoma nepredvidive i ističu da često dolaze neočekivano

Džinovski talas poklopio kruzer na Antarktiku, pa u smrt odveo jednog putnika: U oluji i četvoro povređenih, kompanija otkazala putovanje
Kruzer Viking polaris - Copyright Profimedia

Teška nesreća dogodila se veliki talas, izazvan olujom, pogodio kruzer na Antarktiku dok je plovio prema Ušuaji u Argentini i tom prilikom u smrt odveo jednog putnika, a četvoro povredio.

U utorak kasno uveče, putnike koji su krstarili Antarktikom na brodu Viking polaris zadesila je jaka oluja koja je kroz nekoliko minuta pokrenula džinovski talas koji je razbio nekoliko stakala na brodu, koja su pala na Amerikanku i usmrtila je.

Viking Cruises je u saopštenju objavljenom danas potvrdio da je brod udario đžinovski talas opisujući ga kao "veći od dvostruko većeg od okolnih talasa".

- Sa velikom tugom primili vest da je gost preminuo nakon incidenta, naveli su tom prilikom.

Četiri gosta zadobila su povrede koje nisu opasne po život tokom incidenta i lečili su ih brodski lekar i medicinsko osoblje.

Brod je na kraju stigao u Argentinu u sredu i pretrpeo materijalnu štetu.

Američka Nacionalna okeanska služba opisuje ovakav tip talasa kao veoma nepredvidive i ističu da često dolaze neočekivano.

Kompanija za krstarenje saopštila je da je otkazala sledeće putovanje Viking polarisa koje je bilo zakazano od 5. do 17. decembra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike