Radio samo nekoliko dana: Diznilend u Šangaju ponovo zatvoren zbog koronavirusa!

29.11.2022

18:36

0

Odluka o zatvaranju usledila je nakon u retkim demonstracijama protiv vladajuće Komunističke partije koji su tokom vikenda održani širom zemlje

Radio samo nekoliko dana: Diznilend u Šangaju ponovo zatvoren zbog koronavirusa!
Šangajski Diznilend - Copyright AP Photo/Sam McNeil

Šangajski Diznilend je ponovo zatvoren zbog kineskih epidemioloških mera za obuzdavanje kovida 19, samo nekoliko dana nakon ponovnog otvaranja posle prethodnog zatvaranja zbog pandemije.

Tematski park biće zatvoren od utorka, 29. novembra, „kako bi se poštovali zahtevi prevencije i kontrole pandemije“, navodi se u saopštenju Šangajskog Dizni rizorta u utorak.

- Obavestićemo goste čim budemo imali potvrđen datum za nastavak rada - piše u saopštenju.

Diznitaun, Višing star park i dva odmarališta nastaviće da rade normalno, saopštio je Šangajski Dizni rizort, dodajući da će obezbediti povraćaj novca ili zamenu za sve goste koji budu oštećeni tokom ovog perioda.

Šangajski Diznilend je ponovo otvoren 25. novembra nakon zatvaranja 31. oktobra, prema obaveštenju šangajske opštinske narodne vlade od 26. novembra.

Diznitaun, Vishing star park i Šanghaj Diznilend hotel ponovo su otvoreni ranije 17. novembra, ali je 25. novembar označio povratak odmarališta u puni rad nakon zatvaranja 31. oktobra, navodi se u obaveštenju.

AP Photo/Kin Cheung
Šangajski Diznilend

U vreme prethodnog zatvaranja, koje je došlo bez ikakvog upozorenja, svim posetiocima je naređeno da ostanu u parku dok ne budu imali negativan test na virus.

Šangajski Diznilend je takođe imao tromesečnu pauzu ranije ove godine. Zatvoren je u martu jer se kinesko finansijsko središte borilo sa naglim porastom broja novozaraženih. Grad je ubrzo nakon toga uveo strogu blokadu, zatvorivši milione stanovnika u njihove domove i primoravši radnje i restorane da se zatvore.

Odluka da se Diznilend ponovo zatvori usledila je nakon protesta širom zemlje tokom vikenda u retkim demonstracijama protiv vladajuće Komunističke partije.

Prvi put u poslednjih nekoliko decenija hiljade ljudi prkosilo je kineskim vlastima protestima na univerzitetima i na ulicama velikih gradova, zahtevajući da budu oslobođeni neprestanog testiranja i karantina.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike