Zbog snega proglašeno vanredno stanje! Dostigao 1,2 metra u Bufalu, nekoliko okruga paralisano! (VIDEO/FOTO)

18.11.2022

14:27

0

Sneg je počeo da pada u četvrtak i nastavio se tokom noći

Zbog snega proglašeno vanredno stanje! Dostigao 1,2 metra u Bufalu, nekoliko okruga paralisano! (VIDEO/FOTO)
Sneg u Bufalu - Copyright Printscreen Twitter

Stanovnici Bufala u američkoj saveznoj državi Njujork i drugim delovima države bili su u petak svedoci obilnih snežnih padavina koje bi mogle da „parališu" najteže pogođene zajednice, upozoravaju zvaničnici.

Jak sneg bi verovatno rezultirao „skoro nultom vidljivošću, skoro nemogućim putovanjem, oštećenjem infrastrukture“, paralizujući najteže pogođena područja, upozorila je Nacionalna meteorološka služba.

 

 

Sneg je počeo da pada u četvrtak i nastavio se tokom noći, preteći da Bufalo ostaviti zatrpanim u snegu višim 1,2 metra posle „istorijskih snežnih padavina", saopštila je služba u petak ujutru.

 

 

- Veoma hladan vazduh pratiće ovaj događaj sa temperaturama za 20 stepeni nižim od onih koje su uobičajene za ovaj vikend - upozorava se.

Bufalo je proglasio vanredno stanje zbog oluje, dok je guvernerka Keti Hočul učinila isto za 11 okruga u zapadnom i severozapadnom delu države u blizini jezera Eri i Ontario.

 

 

- Ovo je oluja opasna po život - rekla je Hočul na konferenciji za novinare u četvrtak, dodajući da su državni zvaničnici spremni da sprovedu spasavanje.

Okrug Eri, dom Bufala, izdao je zabranu vožnje dok su se stanovnici pripremali za najgore oluje.

 

 

- Samo oni koji su ovlašćeni za hitna putovanja mogu da voze - tvitovao je u četvrtak izvršni direktor okruga Mark Polonkarz, napominjući da će zabrana biti ponovo procenjena u petak.

Komercijalni saobraćaj je zabranjen na delovima nekih glavnih državnih puteva, uključujući magistralni put Njujorka.U međuvremenu, nedeljna NFL utakmica između domaćeg tima Bufalo Bilsa i Klivlend Braunsa prebačena je u Detroit.

 

 

Oluja donosi ono što je poznato kao „sneg sa efektom jezera“, koji nastaje kada arktički vazduh juri preko relativno blažih voda Velikih jezera.

Takođe se očekivalo da će u pogođenim oblastima možda biti i grmljavina zajedno sa snegom.

 

 

U petak rano ujutro Nacionalna meteorološka služba u Bufalu saopštila je da je već primila više izveštaja o grmljavini južno od centra Bufala.

Upozorenja o snežnim posledicama na jezeru stupila su na snagu u petak rano ujutru za oblast Bufalo i oblasti niz vetar jezera Ontario, saopštila je Nacionalna meteorološka služba.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike