Zaharova iskritikovala novi talas antiruske histerije: Hoće li se Poljska izviniti?

16.11.2022

15:09

0

Autor: 24sedam

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije posebno je osudila ponašanje prema ruskom ambasadoru koji je pozvan usred noći

Zaharova iskritikovala novi talas antiruske histerije: Hoće li se Poljska izviniti?
Marija Zaharova - Copyright Profimedia

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova upitala je na svom kanalu na Telegramu da li će se poljske vlasti izviniti za antirusku histeriju koja je usledila nakon pada rakete na teritoriju Poljske.

- Poljski predsednik je rekao da je pad rakete "nesrećan slučaj". Još juče smo slušali histeriju poljskih zvaničnika i političara. Hoće li se izviniti poljske institucije koje su sebi dozvolile antiruske ispade i koje su u ponoć pozvale ambasadora Rusije u Varšavi Sergeja Andrejeva? - napisala je Zaharova.

Mediji u Poljskoj pisali su 15. novembra uveče da su dve rakete pale na teritoriju ove zemlje u blizini granice sa Ukrajinom i da su tom prilikom stradale dve osobe.

Posle toga u toku noći 16. novembra Ministarstvo spoljnih poslova Poljske telefonom je pozvalo ruskog ambasadora u Varšavi Sergeja Andrejeva. Saopšteno je da je ruskog ambasadora primio poljski ministar spoljnih poslova Zbignjev Rau i tom prilikom je „obavljen veoma kratak razgovor“.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ranije je izjavio da su zvaničnici niza zapadnih zemalja, uključujući Poljsku, histerično reagovali na incident sa raketom bez pravih informacija o događaju, istakavši da je reč o još jednoj pomahnitaloj rusofobičnoj reakciji.

Predsednik Poljske Andžej Duda izjavio je danas da postoji velika verovatnoća da je raketa koja je pala na teritoriju Poljske pripadala snagama PVO Ukrajine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike