Erdogan: Verujem da Moskva nema veze sa raketom koja je pala u Poljsku

16.11.2022

08:13

0

Turski lider je rekao da se situacija mora istražiti

Erdogan: Verujem da Moskva nema veze sa raketom koja je pala u Poljsku
Erdogan na samitu G20 - Copyright Bay Ismoyo/Pool Photo via AP

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da poštuje izjavu Rusije da njihovi projektili nisu pogodile poljsku teritoriju i da veruje da Moskva "nema veze sa raketom".

- Rusija je saopštila da to nema nikakve veze sa eksplozijom i predsednik SAD Džo Bajden kaže da ove rakete nisu ruske proizvodnje. To pokazuju da Rusija nema nikakve veze sa raketom - rekao je Erdogan na konferenciji za novinare tokom samita G20 na Baliju u Indoneziji.

Erdogan je rekao da se situacija mora istražiti i da će razgovarati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom kada se vrati u Tursku.

AP Photo/Evgeniy Maloletka
Policija u Poljskoj nakon eksplozije

Bajden je nakon razgovora sa liderima zapadnih zemalja rekao da raketa koja je usmrtila dvoje ljudi u Poljskoj verovatno nije ispaljena iz Rusije.

Poljski zvaničnici su saopštili da su dve osobe poginule u eksploziji u okrugu Hrubešov na istoku Poljske, ali bez potvrde da je reč o ruskoj raketi.

Poljsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je raketa pala na Pževodov, selo na oko šest kilometara od granice sa Ukrajinom.

NATO i SAD sprovode istragu o incidentu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike