Sutra hitan sastanak NATO-a: Poljaci pokrenuli član 4

15.11.2022

22:37

1

Autor: 24sedam

Nastavljaju se istrage o okolnostima oko eksplozije u Pževodovu, blizu granice Poljske sa Ukrajinom

Sutra hitan sastanak NATO-a:  Poljaci pokrenuli član 4
profimedia-0649412778 - Copyright Profimedia

Ambasadori NATO sastaće se u sredu na zahtev Poljske na osnovu člana 4 Alijanse, potvrdili su Rojtersu dvojica evropskih diplomata, nakon što su dve osobe poginule u raketnom udaru u selu Pževodov na istoku Poljske, blizu granice s Ukrajinom.

Prema članu 4 osnivačkog ugovora Alijanse, članice mogu pokrenuti bilo koje pitanje koje izaziva zabrinutost, posebno u vezi sa bezbednošću zemlje članice.

Nastavljaju se istrage o okolnostima oko eksplozije u Pževodovu, blizu granice Poljske sa Ukrajinom, u kojoj su poginule dve osobe.

 

 

Jedan od diplomata je rekao da će Alijansa delovati oprezno i da će mu trebati vreme da proveri kako se tačno desio incident.

Ranije večeras, poljske vlasti su odlučile da povećaju borbenu gotovost pojedinih vojnih jedinica u zemlji zbog incidenta na istoku zemlje, saopštio je portparol poljske vlade Pjotr Miler nakon sastanka vladinog Komiteta za bezbednost i odbranu u vezi sa incidentom.

- Danas je došlo do eksplozije koja je dovela do smrti dvojice državljana Poljske. Službe istražuju šta se dogodilo. U vezi sa nastalom situacijom uvedene su procedure koje su predviđene u takvoj situaciji, konkretno, upravo je odlučeno da se poveća borbena gotovost pojedinih vojnih jedinica na teritoriji Poljske i poveća borbena gotovost nekih jedinica drugih bezbednosnih struktura na teritoriji naše zemlje - rekao je Miler.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike