Norveška princeza zbog skandala prisiljena da se odrekne kraljevskih dužnosti: Verenik "šaman" i "iscelitelj" napravio pometnju u porodici

08.11.2022

13:51

0

Odmah nakon veridbe, institucije s kojima je sarađivala počele su da prekidaju veze sa njom

Norveška princeza zbog skandala prisiljena da se odrekne kraljevskih dužnosti: Verenik "šaman" i "iscelitelj" napravio pometnju u porodici
Princeza Marta Lujza - Copyright Profimedia

Norveška princeza Marta Lujza, ćerka kralja Haralda, saopštila je danas da više neće zvanično predstavljati kraljevsku kuću niti obavljati dužnosti za kraljevsku porodicu zbog mnogih pitanja koja se postavljaju u vezi sa njenim verenikom i njom.

U saopštenju koje je objavila kraljevska palata princeza je navela da je odluka doneta u konsultaciji s roditeljima da bi se smirila situacija oko kraljevske porodice.

Ona će zadržati titulu princeze, ali se odriče patronstva nad organizacijama, što je deo zvaničnih dužnosti koje je obavljala, preneo je AP.

Norveška princeza (50), koja je četvrta u redu za tron, verila se u junu s Amerikancem Derekom Veretom, koji sebe opisuje na svom sajtu kao šamana i iscelitelja, podseća američka agencija.

Bar jedna institucija, kojoj je Marta Lujza bila patron, prekinula je ubrzo veze sa princezom.

Profimedia
Princeza Marta Lujza i Derek Veret

Norveški mediji optužili su Martu Lujzu i njenog verenika za korišćenje titule kraljevske porodice za materijalnu dobit promocijom alternativnih metoda lečenja.

Marta Lujza ima tri ćerke iz prvog braka, a razvela se 2016.

Princeza planira da nakon udaje za Vereta živi sa njim u Kaliforniji, preneo je AP.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike