Bela kuća potvrdila: U komunikaciji smo sa Kremljom zbog Ukrajine

08.11.2022

08:50

0

Autor: N. Pavlović

Diskutovalo se o načinima kako da se spreči nuklearna eskalacija

Bela kuća potvrdila: U komunikaciji smo sa Kremljom zbog Ukrajine
Copyright AP Photo/Susan Walsh

Američki savetnik za državnu bezbednost, Džejk Salivan, potvrdio je da su kanali za komunikaciju između Moskve i Vašingtona i dalje otvoreni.

Bela kuća nije negirala medijske izveštaje da je Salivan u pregovorima sa Rusijom kako bi se izbegla nuklearna eskalacija u Ukrajini.

Zvaničnik je istakao da je u interesu SAD da održi kontakt sa Kremljom. Ipak, kako je naglasio, "jasno im je sa kim imaju posla".

Profimedia
 

Volstrit žurnal je prethodno preneo da je Salivan imao poverljive razgovore sa ruskim zvaničnicima Nikolajem Patruševim, sekretarom Saveta za bezbednost, i Jurijem Ušakovim, višim savetnikom za spoljnu politiku.

Kako se navodi, diskutovali su o načinima kako da se spreči nuklearna eskalacija u ukrajinskom ratu, ali nisu pokrenuli nikakve pregovore kako bi se konflikt i okončao.

Salivan je prošlog meseca upozorio da bi bilo koja upotreba nuklearnog oružja imala "katastrofalne posledice po Rusiju", dok je Moskva više puta naglasila da bi takvo naoružanje koristila samo kao odgovor na sličnu agresiju.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike