Tragedija u Pensilvaniji: Članica nacionalne garde (20) poginula usred vojne obuke

25.10.2022

21:01

0

Makenzi Šej, iz Nju Kasla, život je izgubila 22. oktobra u nesreći u kojoj su učestvovala dva vojna vozila u Fort Indijantaun Gepu u okrugu Liban

Tragedija u Pensilvaniji: Članica nacionalne garde (20) poginula usred vojne obuke
makenzi sej (1) - Copyright printscreen/vsco.co/mmackenzieshay

Članica pensilvanijske nacionalne garde  (20) poginula je ovog vikenda u nesreći za vreme obuke, potvrdili su vojni zvaničnici. 

Makenzi Šej, iz Nju Kasla, život je izgubila 22. oktobra u nesreći u kojoj su učestvovala dva vojna vozila u Fort Indijantaun Gepu u okrugu Liban.

printscreen/vsco.co/mmackenzieshay
 

Tri vojnika koje je takođe zadesila nesreća zbrinuta su zbog povreda u medicinskom centru Herši i u međuvremenu su otpušteni iz bolnice.

U kratkom razgovoru za The Post u utorak ujutru, njena majka, Tina Li Šej, rekla je da ne može da opiše kako se porodica oseća.

- Naše misli i molitve su sa porodicom, prijateljima i kolegama specijaliste Mackenzie Shai nakon ove tragične nesreće -rekao je major Vojske General Mark J. Šindler.

printscreen/vsco.co/mmackenzieshay
 

- Naš prioritet trenutno je briga o porodici i vojnicima, moramo da osiguramo da imaju sve resurse koji su im potrebni u ovim kritičnim vremenima.

Šej je bila specijalista za snabdevanje naftom vojske 92F, raspoređen u četu G 28. pešadijske divizije, bataljon za podršku 128. brigade.

- Slomilo mi se srce kada sam ovo čuo - rekao je za lokalne novine Dejvid Bredl, njen bivši srednjoškolski trener za kros i trku i dodao:

printscreen/vsco.co/mmackenzieshay
 

-Ona  je bila zaista pametna devojka. Bila je pomalo žestoka i vatrena i uvek se trudila da da sve od sebe i ostavi svoj trag. Uživao sam radeći sa njom.

Šej je od malih nogu želela da se pridruži vojsci i imala je obezbeđen posao u Koloradu nakon koledža i želela je da bude u Nacionalnoj gardi, izvestio je Pitsburg Action 4 News.

Guverner Pensilvanije Tom Volf je naredio da se sve državne i američke zastave, uključujući one na državnom Kapitolu u Harisburgu, spuste na pola koplja u čast Šejeve.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike