Medvedev poslao oštru poruku Zapadu: To bi bio uzrok za upotrebu nuklearnog oružja!

01.11.2022

15:22

0

Nekadašnji predsednik Rusije na Telegramu je izneo šta bi moglo da dovede upotrebe najrazornijih raketa na svetu

Medvedev poslao oštru poruku Zapadu: To bi bio uzrok za upotrebu nuklearnog oružja!
Dmitrij Medvev - Copyright Ekaterina Shtukina/Pool Photo via AP

Bivši ruski predsednik i zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev oglasio se na Telegramu, gde je još jednom pomenuo moguću upotrebu nuklearnog oružja.

On je ukazao na izjave Zapada da se "Rusiji ne sme dopustiti da pobedi u ratu", što u prevodu znači pobedu u Ukrajine.

- Povratak teritorija Ukrajini značio bi raspad današnje Rusije, što je razlog da se upotrebi nuklearno oružje. Ukrajinski cilj već je definisao kijevski režim - povratak svih teritorija koje su joj prethodno pripadale, odnosno njihovo odvajanje od Rusije. To je pretnja za opstanak naše države i raspad današnje Rusije - napisao je Medvedev.

Dodao je da je to "direktni razlog za primenu člana 19 Osnovne državne politike Ruske Federacije u oblasti nuklearnog odvraćanja", sugerišući da bi Rusija imala pravo da upotriebi nuklearno oružje u slučaju povratka okupiranih teritorija Ukrajini.

- I ko onda planira nuklearni sukob, recite mi? Šta je to ako nije direktno izazivanje svetskog rata upotrebom nuklearnog oružja? Nazovimo stvari pravim imenom. Zapadne zemlje guraju svijet u globalni rat. A samo potpuna i konačna pobeda Rusije garancija je protiv svetskog sukoba - napisao je Medvedev.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike