Kijev čini sve da sakrije tragove pripreme "prljave bombe": Putin uzdrmao svet novim saznanjem!

27.10.2022

16:41

0

On je dodao da je lično on naložio ministru odbrane Rusije Sergeju Šojguu da stupi u kontakt sa kolegama iz inostranstva i da ih upozori na pretnju

Kijev čini sve da sakrije tragove pripreme "prljave bombe": Putin uzdrmao svet novim saznanjem!
putin - Copyright Printscreen/Independent

Nema nikakvog smisla da Rusija upotrebi „prljavu bombu“ u Ukrajini – tu provokaciju priprema Kijev, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

- Mi nismo slučajno objavili informacije obaveštajnih službi o tome da pripremaju neki incident sa takozvanom 'prljavom bombom'. Mi čak znamo gde se otprilike pravi. Malo su preradili ostatke nuklearnog goriva. Tehnologije koje postoje u Ukrajini omogućavaju da se to uradi - rekao je ruski lider na diskusionom forumu „Valdaj“.

On je dodao da je lično on naložio ministru odbrane Rusije Sergeju Šojguu da stupi u kontakt sa kolegama iz inostranstva i da ih upozori na pretnju da Ukrajina upotrebi „prljavu bombu“.

Kijev čini sve da sakrije tragove pripreme „prljave bombe“, prenosi Sputnjik.

Sergei Karpukhin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
Predsednik Rusije Vladimir Putin

- Sada kažu da Međunarodna agencija za nuklearnu energiju želi da dođe i proveri nuklearne objekte u Ukrajini. Mi smo za. To treba da se uradi što je pre moguće i što šire. Znamo da sada kijevske vlasti čine sve da prikriju tragove pripreme. Oni rade na tome - dodao je Putin.

Nuklearni napad

Rusiji nije potreban nuklearni napad na Ukrajinu, to nema ni vojnog ni političkog smisla, poručio je ruski lider, istakavši da Rusija nikada nije govorila da može da upotrebi nuklearno oružje.

- Nikada nismo samoinicijativno ništa govorili o mogućoj primeni nuklearnog oružja, nego smo samo nagoveštajima odgovarali na izjave lidera zapadnih zemalja - istakao je ruski predsednik.

- Što se tiče Rusije – imamo vojnu doktrinu. Neka je pročitaju. U odgovarajućem članu te doktrine piše u kojim slučajevima, iz kog razloga, u vezi s čim i na koji način Rusija smatra mogućim primenu oružja za masovno uništenje u vidu nuklearnog oružja – za zaštitu svog suvereniteta, teritorijalnog integriteta, za osiguravanje bezbednosti ruskog naroda - podvukao je Putin.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike