"Ruski malj će zdrobiti sve što je preostalo od ukrajinskih snaga": Američki oficir upozorava Vašington da je vreme da se pregovara o miru

27.10.2022

09:16

0

Autor: 24sedam

Ne smećite s uma da Ukrajina nije Irak, a da se ruska vojska ne vozi u pikapovima sa mitraljezima, kazao je Mekgregor

"Ruski malj će zdrobiti sve što je preostalo od ukrajinskih snaga": Američki oficir upozorava Vašington da je vreme da se pregovara o miru
250992_profimedia-0665090531_f (1) - Copyright Ilustracija/Printscreen/Youtube/Rob Banks/Profimedia

Politika Vašingtona prema ukrajinskom sukobu postaje sve čudnija, ocenio je bivši savetnik američkog ministra odbrane pukovnik Daglas Mekgregor.

On je za primer uzeo izjavu bivšeg direktora CIA i bivšeg komandanta američkih i NATO snaga u Avganistanu, Dejvida Petreusa, koji je rekao da bi zapadne zemlje na čelu sa SAD trebalo da intervenišu u sukobu između Moskve i Kijeva.

Profimedia
 

- Ne smećite s uma da Ukrajina nije Irak, a da se ruska vojska ne vozi u pikapovima sa mitraljezima – kazao je Mekgregor.

Bivši savetnik američkog ministra odbrane smatra da je Petreusova inicijativa indirektna potvrda da su ukrajinske oružane snage u kritičnom stanju:

- Bez stranih boraca i poljskih vojnika koji ratuju u njenim uniformama, ukrajinska armija neće moći da izdrži zimsku ofanzivu ruske vojske. Ruski malj koji treba da padne na režim Zelenskog zdrobiće sve što je preostalo od ukrajinskih snaga. A jedini način da se produži vek kijevskih vlasti je spremnost Vašingtona da se direktno umeša u sukob pre nego što bude prekasno – rekao je on.

Mekgregor je uveren da za SAD nije dobro što se u Vašingtonu ne razmišlja o troškovima i posledicama koje će uslediti nakon ulaska u sukob zemalja NATO:

AP Photo/Efrem Lukatsky
 

- Intelektualni i profesionalni nivo vojnog rukovodstva Sjedinjenih Država je na žalosno niskom nivou. Tamo su spremni da se priklone svakoj glupoj ideji. A u drugi plan se guraju gubici, pitanja logistike, municije, medicinske podrške i evakuacije koja će biti potrebni ako alijansa uđe u sukob sa Rusijom – smatra američki pukovnik.

Mekgregor naglašava da je jedini siguran način za administraciju Džoa Bajdena u Ukrajini - da posreduje da dođe do mira, a ne da vodi eskalaciji.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike