Bajden Kamalu Haris nazvao „sjajnom predsednicom", republikance obradovao novi gaf: Sakrijte ga u njegovu kuću na plaži! (VIDEO)

25.10.2022

17:52

1

Američki lider „unapredio je" svoju zamenicu dok je pokušavao da je pohvali čestitajući joj rođendan

Bajden Kamalu Haris nazvao „sjajnom predsednicom", republikance obradovao novi gaf: Sakrijte ga u njegovu kuću na plaži! (VIDEO)
Džozef Bajden - Copyright AP Photo/Carolyn Kaster

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden nazvao je u ponedeljak potpredsednicu Kamalu Haris „sjajnom predsednicom“ dok joj je čestitao rođendan, a ovaj njegov gaf brzo se proširo internetom kao i svi prethodni.

Gaf se dogodio tokom događaja u Beloj kući povodom proslavljanja Divalija, važnog hinduističkog praznika, tokom kojeg je Bajden odlučio da se osvrne na rođendan potpredsednice, koja je 20. oktobra napunila 58 godina.

- Srećan rođendan sjajnoj predsednici - rekao je Bajden, zaboravljajući da je ona zapravo njegova zamenica.

 

 

Konzervativci su na Tviteru ismevali ovaj trenutak.

- Džo Bajden je upravo poželeo Kamali Haris srećan rođendan i rekao da je ona sjajan predsednik. Ne mogu da verujem da dajem savete demokratama, ali sakrijte ga u njegovu kuću na plaži. Svaki put kada progovori crveni talas postaje sve veći - tvitovao je Klej Trevis, osnivač OutKika, veb-sajta koji objavljuje vesti na autentičan način.

RNC Research, Tviter nalog kojim upravlja Republikanski nacionalni komitet, takođe je komentarisao lapsus, podelivši video-snimak trenutka koji je postao viralan.

Bajden je takođe pokušao da laska Harisovoj tokom događaja, u šali rekavši da je 58-godišnja potpredsednica upravo „navršila 30 godina“.

AP Photo/Czarek Sokolowski
Kamala Haris

Ovo nije prvi, a verovatno ni poslednji put, da 79-godišnji američki predsednik pravi verbalne greške.

Tokom događaja u Beloj kući snimljenog prošle nedelje Bajden je tvrdio da je njegov plan oprosta studentskog kredita „prošao“ u Kongresu, iako do sada nije bio na dnevnom redu za glasanje.

Bajden je takođe ismejan ranije ovog meseca jer je izgovorio „tačka“ dok je čitao sa telepromptera.

- Ako dobijete bilo kakve sumnjive pozive, recite nam tako što ćete prijaviti prevaru... prijaviti prevaru, D-O-T, F-T-C, dot gov - rekao je Bajden, pokušavajući da usmeri javnost na reportfraud.ftc.gov.

Bajden je takođe pogrešno naveo ovog meseca da je njegov sin Bo „izgubio život u Iraku“, iako je poznato da je zapravo umro od raka u Merilendu, kao i da je posetio Rio Grande kako bi video potrebu za očuvanjem zemljišta, verovatno ga pobrkavši sa Velikim kanjonom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike