“Ameriku vodi 'vlada iz senke', Bajden samo sledi njihova naređenja”: Kongresmenka uporedila predsednika SAD sa voštanom figurom

25.10.2022

12:16

0

Autor: 24sedam

Trebalo bi da uradi test da dokaže svoju inteligenciju, kazala je kongresmenka

“Ameriku vodi 'vlada iz senke', Bajden samo sledi njihova naređenja”: Kongresmenka uporedila predsednika SAD sa voštanom figurom
profimedia-0732960123 - Copyright Profimedia

Sjedinjene Američke Države suštinski ne kontroliše predsednik Džozef Bajden, već “vlada iz senke” – izjavila je kongresmenka Klaudija Teni u intervjuu za Fox News.

- On [Bajden] me podseća na voštanu figuru iz muzeja Madam Tiso. Izađe, `doda gas`i iznese teze koje mu sugeriše njegova vlada u senci, štab koji stoji iza njega - rekla je ona.

Klaudija Teni/Profimedia
 

Republikanka je pojasnila da kognitivni problemi sprečavaju Bajdena da bude kompetentan za predsednik zemlje.

- Trebalo bi da uradi test da dokaže svoju inteligenciju - kazala je kongresmenka, komentarišući Bajdenov intervju telekanalu MSNBC tokom kojeg se činilo da se predsednik SAD onesvestio.

S druge strane, Bajden je poručio Amerikancima da o njegovim sposobnostima sude po tome da li i on dalje ima istu strast prema svom predsedničkom poslu.     

Nadavno je i voditelj Fox News Šon Heniti izrazio sumnju u Bajdenovo mentalno zdravlje dodajući da “predsednik SAD izvršava nečije naredbe”.

Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster
 

Podsetimo, Bajden gotovo u svakom javnom pojavljivanju pokazuje znakove demencije, a poslednji u nizu bio je juče kada se zbunio pred kamerama nakon što je učestvovao u ceremonijalnoj sadnji drveća na travnjaku Bele kuće.

On je tada krenuo u pogrešnom smeru, pa je upitao obezbeđenje: "Gde idemo?".

Kada su mu pokazali kuda da krene, on je istakao da je želeo da ide u drugom smeru.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike