Još jedan udarac za Liz Tras! Ministarka unutrašnjih poslova Velike Britanije podnela ostavku

19.10.2022

16:04 >> 16:33

0

Autor: M. Vu.

Prema prvim informacijama koje stižu sa Ostrva, Braverman je podnela ostavku na mesto ministra unutrašnjih poslova nakon što je priznala da je poslala zvanični dokument sa svog ličnog mejla

Još jedan udarac za Liz Tras! Ministarka unutrašnjih poslova Velike Britanije podnela ostavku
Tan2022-10-4_125145831_0 - Copyright Aaron Chown/PA via AP

Ministarka unutrašnjih poslova Velike Britanije Suela Braverman podnela je ostavku.

Prema prvim informacijama koje stižu sa Ostrva, Braverman je podnela ostavku na mesto ministra unutrašnjih poslova nakon što je priznala da je poslala zvanični dokument sa svog ličnog mejla, što je još jedan udarac vladi Liz Tras

Iako su se pojavile glasine da je Tras otpustila ministarku, to su iz kabineta premijerke demantovali.

Premijerka, koji je u sredu popodne trebalo da poseti kompaniju za odbrambenu tehnologiju i snimi TV spot, razgovarla je sa Braverman na sastanku u Donjem domu, rekli su izvori.

Braverman je u pismu rekla da je "ispravno da idem" i prihvatio odgovornost za "grešku".

AP Photo/Alberto Pezzali
 

Ona je takođe otkrila da ima "zabrinutosti oko pravca ove vlade" nakon vanrednih previranja.

- Ne samo da smo prekršili ključna obećanja koja su obećana našim biračima, već sam imala ozbiljnu zabrinutost zbog posvećenosti ove vlade da poštuje obaveze iz manifesta. Pretvarati se da nismo pogrešili, nastaviti kao da svi ne vide da smo ih napravili i nadati se da će stvari na volšeban način krenuti kako treba nije ozbiljna politika - rekla je Suela.

 

Postoje spekulacije da bi je mogao da zameni bivši sekretar za transport Grant Šaps - saveznik Rišija Sunaka.

Zamena Bravermana Šapsom, manje od nedelju dana nakon otpuštanja Kvasija Kvartenga sa mesta kancelara umesto Hanta, bio bi još jedan znak da Tras pokušava da se dopadne širem delu Konzervativne stranke i da zameni ideologe koji se smatraju iskusnijim ministrima.

Liz Tras je pre dve nedelje pohvalila

Aktuelna premijerka Velike Britanije Liz Tras je samo pre dve nedelje javno pohvalila svoju "briljantnu ministarku unutrašnjih poslova Suelu Braverman".

Za to vreme Braverman je sedela u prvom redu i aplaudirala novoj šefici.

Da podsetimo, Tras i njen bivši ministar finansija Kvasi Kvarteng objavili su 23. septembra fiskalni paket, tzv. mini budžet, koji je izazvao previranja na berzi počev od pada funte do panike u penzionim fondovima, ali je doneo i kritiku Međunarodnog monetarnog fonda, što je retkost.

Deo po deo tog paketa je prerađivan i na kraju poništen.

Odbačeni su planirano smanjenje korporativnih poreza i plan za ukidanje poreza na dohodak najbogatijih poreskih obveznika, a skraćen je sa dve godine na šest meseci period garantovanih subvencija za račune energije domaćinstava i preduzeća.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike