Još se broje mrtvi posle pada aviona u Rusiji: Povređene 43 osobe, među njima i deca (FOTO/VIDEO)

18.10.2022

21:04

0

Autor: M. Vu.

Sinoć je u dvorištu stambene zgrade u Jejsku pao ruski supersonični lovac-bombarder Su-34, nakon čega se zapalilo gorivo u avionu

Još se broje mrtvi posle pada aviona u Rusiji: Povređene 43 osobe, među njima i deca (FOTO/VIDEO)
srušio se avion profimedia-0731315139 - Copyright Profimedia

Broj poginulih u požaru u stambenoj zgradi koji je izbio nakon pada aviona Su-34 u gradu Jejsku u Krasnodarskom kraju porastao je na 15, a prema rečima vicegubernatora, povređenih ima 43, od toga devetoro dece. U bolnici se nalazi 25 osoba.

Sinoć je u dvorištu stambene zgrade u Jejsku pao ruski supersonični lovac-bombarder Su-34, nakon čega se zapalilo gorivo u avionu. Nakon pada letelice, izbio je požar na površini od 2.000 kvadratnih metara na prva četiri sprata zgrade. Požar je kasnije ugašen.

Tehnička neispravnost letelice navodi se kao uzrok pada ruskog aviona koji se srušio na devetospratnicu u gradu Jejsku.

 

 

Ruski mediji prenose da se nesreća dogodila tokom trenažnog leta aviona koji je poleteo sa vojnog aerodroma. Ministarstvo odbrane je navelo da su piloti prijavili da se motor zapalio pri poletanju, a da se gorivo u avionu zapalilo prilikom pada letelice.

Otvorena je istraga o padu aviona, a na mestu incidenta su vojni istražitelji, kriminolozi i predstavnici forenzičkog centra.

- Istragom su obuhvaćeni uzorci goriva na aerodromu, kao i neophodna dokumentacija. Ispituju se piloti koji su uspeli da se katapultiraju, kao i osoblje aerodroma - navodi se u saopštenju.

 

 


U Kremlju su nakon nesreće saopštili da je predsednik Rusije Vladimir Putin naredio da se pruži sva neophodna pomoć stradalima zbog rušenja aviona. Kako se navodi, predsednik je naložio šefu regiona, ministru za vanredne situacije i ministru zdravlja da otputuju u Jejsk i pruže pomoć stradalima.

Bonus video:


 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike