Godinama proganjao i ucenjivao tinejdžerku na internetu: Devojčica se ubila, a monstrum je sada završio u zatvoru (VIDEO)

16.10.2022

09:41

0

Autor: N. Pavlović

Zastrašujući slučaj iz Kanade

Godinama proganjao i ucenjivao tinejdžerku na internetu: Devojčica se ubila, a monstrum je sada završio u zatvoru (VIDEO)
amanda-tod - Copyright Profimedia

Holanđanin Ajdin Koban (44) osuđen je u Kanadi na 13 godina zatvora zbog seksualnog iznuđivanja tinejdžerke Amande Tod koja je, usled silnog uznemiravanja, na kraju sebi oduzela život.

Koban će kaznu odležati u Holandiji, naveli su tužioci Britanske Kolumbije. U avgustu je osuđen za namamljivanje dece, dečju pornografiju, iznudu i uznemiravanje Amande Tod.

Amanda, tada 15-godišnjakinja, postavila je 2012. snimak na društvenim mrežama u kome je opisala kako ju je Holanđanin ucenjivao.

Koristeći se lažnim profilima na mrežama, stekao je njeno poverenje, posle čega ju je naterao da se skine pred kamerom. Godinu dana kasnije je dobila poruku kako će slike njenih golih grudi poslati svim njenim prijateljima, a stavio joj je do znanja da zna i njenu adresu i druge detalje. Eksplicitna fotografija je završila na internetu i Amanda je doživela veliku sramotu, prijatelji su je odbacili, a odala se alkoholu i drogama. Slika je bila postavljena i na jednom pedofilskom sajtu.

Ipak, njen vapaj za pomoć su videli milioni i pokrenuta je nacionalna debata o onlajn uznemiravanju. Kobana je holandski sud 2017. osudio na 11 godina zatvora zbog ucenjivanja i uznemiravanja desetina mladih žena na internetu, a neke od njih su živele u Velikoj Britaniji, Kanadi i SAD.

Kasnije je izručen Kanadi gde se suočio sa dodatnim optužbama, ali protiv njega tada nije podignuta optužnica i za Amandinu smrt.

Koban na sudu nije pokazao nikakvo kajanje.

Nažalost, Amanda se ubila pet nedelja nakon što je objavila snimak u kome je opisivala šta joj se događalo i nakon što su se na internetu pojavile njene eksplicitne fotografije.

Utvrđeno je da je Koban devojku proganjao tri godine sa 22 različita lažna naloga na društvenim mrežama.

Počeo je da joj šalje poruke 2009. godine, kada je imala 13 godina jer je video kako pleše u jednom snimku. Pretio je da će svima poslati njene fotografije ukoliko mu ne priredi "šou preko kamere". Krio je svoju IP adresu, pa policija tada nije mogla da mu uđe u trag. 

- Ja nisam amater - glasila je jedna od više od 700 poruka koje je Amanda dobila od Kobana.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike