„Kijevskom režimu za rukom polaze jedino smrt i uništenje": Krimske vlasti optužile Ukrajinu za eksploziju na Krimskom mostu

08.10.2022

07:51

0

Autor: 24sedam

Ruski senator obećao je da će Moskva adekvatno odgovoriti na ovaj „drski napad"

„Kijevskom režimu za rukom polaze jedino smrt i uništenje": Krimske vlasti optužile Ukrajinu za eksploziju na Krimskom mostu
Krimski most 2 - Copyright Printscreen Twitter/KyivIndependent

Vladimir Konstantinov, šef krimskog parlamenta, izjavio je da su za eksploziju na Krimskom mostu odgovorni „ukrajinski vandali“.

- Uspeli su da se svojim krvavim rukama domognu Krimskog mosta. Imaju sad čime da se pohvale - za 23 godine koliko su rukovodili poluostrvom nisu uspeli ništa da izgrade vredno pažnje, a sad su uspeli da unište deo mosta - napisao je on na svom Telegram kanalu.

 

 

Kako je istakao, „smrt i uništenje je jedino što im polazi za rukom i to je suština aktulenog kijevskog režima“.

 

 

Sa druge strane oglasio se ruski senator Aleksandar Baškin koji je rekao da će bez ikakve sumnje Rusija odgovoriti na adekvatan način, a čak i asimetričan, na „drski napad na Krimski most“.

- Nemojte ni da sumnjate, Ministarstvo odbrane i druge institucije daće adekvatan, smišljen, ili čak asimetričan odgovor na ovaj drski napad - kazao je on.

 

 

Na krimskom mostu eksplodirao je rano jutros kamion usled čega su se zapalile cisterne sa gorivom u okviru vozne kompozicije koja je u tom trenutku prolazila. Usled eksplozije došlo je do obrušavanja dva kolovozna dela, dok plovni lukovi mosta nisu pretrpeli nikakva oštećenja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike