Hitna reakcija Moskve: Putin naredio istragu eksplozije na Krimskom mostu (VIDEO)

08.10.2022

07:22

0

Autor: 24sedam

Putin je dao nalog da oformi vladinu komisiju koja će otkriti uzroke incidenta i eliminisati posledice što je pre moguće

Hitna reakcija Moskve: Putin naredio istragu eksplozije na Krimskom mostu (VIDEO)
krimski most profimedia-0729067951 - Copyright 24sedam/Grigory Sysoyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Profimedia

Predsednik Rusije Vladimir Putin oglasio se posle velike eksplozije u kojoj je oštećen Krimski most. On je primio izveštaje od premijera Mihaila Mišustina, zamenika premijera Marata Kusnulina i jopš nekoliko zvaničnika vezano za situaciju na Krimskom mostu, navodi Glas naroda.

Putin je dao nalog da oformi vladinu komisiju koja će otkriti uzroke incidenta i eliminisati posledice što je pre moguće. Biće uključeni i šef teritorije Krasnodara i Krima, predstavnici Nacionalne garde, FSB-a i Ministarstva unutrašnjih poslova.

U ime predsednika Rusije na lice mesta su otišli ministar transporta Vitalij Saveljev i šefa ministarsta za vanredne situacije Aleksander Kurenkov.

Podsetimo, rano jutros se nekoliko cisterni sa gorivom zapalilo na železničkom delu Krečkog - odnosno Krimskog mosta, koji ovo poluostrvo povezuje sa kopnenim delom Rusije.

Snimci, koji su rano jutros objavljeni, pokazuju nekoliko vagona cisterni u plamenu koji gore na železničkom delu mosta, kao i deo oštećene kontrukcije tog dela ovog mosta koji na Zapadu zovu Putinovim grandizonim objektom.

Kako je došlo do ove nesreće nije poznato, ali se već uveliko spekuliše da su možda Ukrajinci dronvima kamikazama, koje su nedavno dobili od Poljske, izvršili napad na voz koji je prevozio cisterne sa gorivom. Neki navode i sabotažu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike