Zemljotres u blizini nuklearnog poligona Severne Koreje: Seul potvrsio vest - potres zabrinuo mnoge građane Južne Koreje!

08.10.2022

06:41

0

Bilo je to prirodno podrhtavanje tla - navela je agencija u saopštenju

Zemljotres u blizini nuklearnog poligona Severne Koreje: Seul potvrsio vest - potres zabrinuo mnoge građane Južne Koreje!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Zemljotres jačine 2,5 stepeni Rihterove skale potresao je oblast severoistočno od severnokorejskog nuklearnog poligona Pungje-ri, saopštila je južnokorejska meteorološka agencija.

Vest dolazi usred povećane zabrinutosti zbog mogućeg nuklearnog testa Pjongjanga, a potres je zabrinuo mnoge građane Južne Koreje koji su se uplašili da je podrhtavanje izazvano testiranjem razornog oružja, prenosi Rojters.

- Bilo je to prirodno podrhtavanje tla - navela je agencija u saopštenju.

Profimedia
 

Pretpostavlja se da je Severna Koreja završila pripreme za sedmu nuklearnu probu na poligonu Pungje-ri, koja bi bila prva od 2017.

Mogući termin testiranja mogao bi biti između 16. oktobra i 7. novembra, izjavili su južnokorejski zvaničnici prošle nedelje, pozivajući se izveštaj obaveštajnih službi.

Pjongjang je saopštio juče da njene raketne probe predstavljaju samoodbranu od direktnih američkih vojnih pretnji, kao i da nisu ugrozile bezbednost susednih zemalja i regiona, javila je državna novinska agencija KCNA, a preneo je Rojters.

Printscreen/Google Maps
 

Severna Koreja je pre dva dana ispalila balističku raketu u pravcu istočne obale, saopštio je generalštab južnokorejske vojske.

Najnovije lansiranje usledilo je nakon zajedničkih vojnih vežbi Juzne Koreje i SAD i povratka američkog nosača aviona u region.

To lansiranje je šesto za 12 dana, a prvo od utorka prošle sedmice, kada je Severna Koreja ispalila raketu srednjeg dometa iznad Japana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike