Turisti zarobljeni na aerodromu u Kini zbog uvedenog lokdauna: Naoružani čuvari kontrolišu svaki korak

06.10.2022

20:15

0

Autor: 24sedam

Iznenadni lokdaun zbog 61 novog slučaja korona virusa uveden je u tom području, rekle su lokalne vlasti, prenosi Independent

Turisti zarobljeni na aerodromu u Kini zbog uvedenog lokdauna: Naoružani čuvari kontrolišu svaki korak
kina2 - Copyright AP Photo/Andy Wong

Čuvari u zaštitnim odelima sa puškama u rukama snimljeni su na aerodromu u Kini u trenutku uvođenja lokdauna, dok su besni turisti vikali na njih.

Aerodrom u kineskoj provinciji Junan stavljen je u lokdaun u sredu ujutru, a putnicima je zabranjeno da napuste to područje.

Na snimcima na društvenim mrežama vide se čuvari u zaštitnim odelima i sa puškama u rukama, kako guraju nazad masu ljudi koja je prisiljena da ostanu na aerodromu.

Besni putnici su vikali na čuvare nakon što su bili primorani da ostanu unutar terminala.

Iznenadni lokdaun zbog 61 novog slučaja korona virusa uveden je u tom području, rekle su lokalne vlasti, prenosi Independent.

Ovaj potez je bio očigledan pokušaj da se zaustavi širenje virusa dok tenzije rastu uoči partijskog kongresa kasnije ovog meseca. Očekuje se da će predsednik Si Đinping na predstojećem samitu obezbediti treći mandat na vlasti.

Đinping, kako se izveštava, čvrsto drži pod kontrolom slučajeve kovida dok se približavaju značajni oktobarski izbori u Kini.

Kina se drži stroge "nulte kovid" strategije, u okviru koje su čitali gradovi bili u lokdaunu mesecima u pokušajima da se istrebe infekcije.

Do lokdauna na aerodromu došlo je nakon što je Kina prijavila 273 nova kovis slučaja u sredu ujutru, prenosi Daily mail.

Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan)
 

Virus je prijavljen u 27 provincija, uključujući Junan.

- Potrošio sam više od 1.000 evra za dvočasovnu turu po aerodromu. Ostao sam be reči - napisao je na društvenoj mreži jedan od putnika nakon što je njegov let prizemljen.

Mnoga područja širom zemlje pojačavaju mere predostrožnosti protiv virusa zbog nedavne epidemije, preneo je The Telegraph.

Prema Telegraphu, turisti u zemlji su se takođe oglasili na društvenim mrežama da se žale na iznenadno zatvaranje, a neki su platili stotine za posetu regionu.

Istog dana stanovnicima teritorije Sinđan zabranjeno je da napuštaju područje zbog porasta slučajeva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike