Predsednik morao da se izvinjava jer je njegov sin pretio da će okupirati susednu zemlju!

06.10.2022

21:57

0

Autor: N. Pavlović

Njegov sin je poznat kao "tviteraški general"

Predsednik morao da se izvinjava jer je njegov sin pretio da će okupirati susednu zemlju!
museveni - Copyright AP Photo/John Muchucha, File

Predsednik Ugande, Joveri Museveni, morao je da se izvini Keniji nakon što je njegov sin, Muhuzi Kajnerugaba u tvitovima zapretio da će okupirati Najrobi.

- Pozivam našu kenijsku braću i sestre da nam oproste zbog tvitova koje je objavio general Muhuzi, nekadašnji komandant kopnenih snaga, povodom nedavnih izbora koji su se održali u toj zemlji - rekao je predsednik u saopštenju.

Inače, Museveni je smenio svog sina, poznatog pod nadimkom "tviteraški general" sa pozicije komandanta kopnenih snaga, ali ga je istovremeno unapredio u čin generala. To je obrazložio time da on i dalje može da "doprinese mnogo toga u pozitivnom smislu".

Museveni je dodao da je neprimereno da državni i vojni zvaničnici komentarišu ili se mešaju u unutrašnja pitanja bratskih zemalja.

AP Photo/Hajarah Nalwadda, File
Muhuzi Kajnerugaba

Kada je reč o tvitovima koji su podigli buru, Kajnerugaba je poručio: "Ne bi nam bile potrebne, mojoj vojsci i meni, ni dve nedelje da osvojimo Najrobi". Kasnije je pokušao da objasni da je to izrekao u šali.

- Nikad ne bih potukao kenijsku vojsku zato što mi je otac rekao da to nikada ne pokušavam! Tako da naši ljudi u Keniji mogu da se opuste - napisao je.

U to vreme, Vlada Kenije nije reagovala na tvitove, ali je zato Uganda pokušala da umanji štetu objavivši saopštenje u kome su istakli da "cene jake bilateralne odnose sa svojim bratskim komšijom". 

Nije prvi put da general tvitovima započinje probleme, a priča se da mnoge od njih piše pod uticajem alkohola. Jednom prilikom je pratioce upitao koliko bi krava dali za Đorđu Meloni koja bi trebalo uskoro da postane prva italijanska premijerka.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike