Bračni par otet, ubijen i bačen krokodilima: Boravak u rezervatu se završio kobno (VIDEO)

05.10.2022

13:16

0

Autor: N. Pavlović

Botaničari tragali za retkim semenjem

Bračni par otet, ubijen i bačen krokodilima: Boravak u rezervatu se završio kobno (VIDEO)
sonders - Copyright Youtube/creative

Britanski par botaničara, Rod (74) i Rejčel (63) Sonders kidnapovani su, ubijeni i na kraju bačeni krokodilima u Južnoj Africi gde su boravili u prirodnom rezervatu u potrazi za retkim semenjem, čulo se na suđenju islamskim fanaticima koje je počelo ove nedelje.

Botaničar Rod i njegova žena mikrobiolog kampovali su u zabačenom šumskom rezervatu Ngoje kada su nestali u februaru 2018. godine.

Njihov saradnik je poslednji put bio u kontaktu sa njima 8. februara kada su mu rekli da će kampovati pedesetak kilometara severno od Durbana.

Policija je navela da su Sajefundin Aslam del Vekio (39), njegova žena Bibi Fatima Patel (28) i njihov stanar Musa Ahmad Džekson kidnapovali, opljačkali i ubili bračni par u noći 10. februara, kada je i prijavljeno da su nestali.

Među dokazima su i poruke koje je trojac razmenjivao.

- Veoma je važno da im tela nikada ne budu pronađena - glasila je jedna poruka, poslata nepoznatoj osobi.

Del Vekio i Patel, za koje se ističe da su u kući držali zastavu Islamske države, uhapšeni su 15. februara 2018, a već su bili pod nadzorom policije.

Džekson je potom rekao policiji kako su Patel i on pomogli Del Vekiju da tela, umotana u vreće za spavanje, baci u reku.

Veruje se da su oteti, pretučeni tupim predmetom posle čega su bačeni sa mosta u reku sa krokodilima.

Bračni par Sonders je vodio kompaniju "Silverhill Seeds" koja je prodavala retko semenje mušterijama širom sveta. Pola godine bi provodili u planinama i šumama tragajući za biljnim vrstama, a uoči nestanka su se pojavili u jednoj epizodi BBC-jeve emisije "Gardener's World".

Suđenje se nastavlja.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike