Odnosi Ruske pravoslavne crkve i Katoličke crkve su praktično zamrznuti: Pripremu sastanka patrijarha Kirila i pape obustavio Vatikan!

01.10.2022

19:39

0

Pripremu novog sastanka patrijarha i pape obustavila je vatikanska strana,

Odnosi Ruske pravoslavne crkve i Katoličke crkve su praktično zamrznuti: Pripremu sastanka patrijarha Kirila i pape obustavio Vatikan!
papa patrijarh kiril AP22006744861487 copy - Copyright 24sedam/AP Photo/Gregorio Borgia/Alexander Zemlianichenko

Odnosi Ruske pravoslavne crkve i Katoličke crkve su praktično zamrznuti, saopštio je šef Odeljenja za spoljne crkvene veze Moskovske patrijaršije, mitropolit volokolamski Antonije za televiziju „Rusija 24“.

- U poslednje vreme, nažalost, moram da kažem da su naši odnosi praktično zamrznuti. Moram da kažem da u ovoj fazi pojedini komentari koje čitamo i čujemo ne samo od pape, nego i većine njegovih pomoćnika, apsolutno ne doprinose pripremi tog sastanka (pape Franje i patrijarha Kirila) i našoj daljoj saradnji, kazao je mitropolit.

Iako je prethodno saopšteno da bi sastanak pape Franje i patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila mogao da se održi u Kazahstanu, gde će sredinom septembra biti održan Kongres lidera svetskih i tradicionalnih religija, mitropolit Antonije je ranije rekao Sputnjiku da patrijarh Kiril neće otputovati na kongres.

Po njegovim rečima, pripremu novog sastanka patrijarha i pape obustavila je vatikanska strana, iako su prvobitno razmatrali mogućnost njihovog sastanka u Jerusalimu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike