"Poezija u pokretu": Zavirite u luksuz najnovije superjahte Poetry, VIP apartmani, fitnes zone, bazen sa izlazom direktno u okean (FOTO)

26.09.2022

12:24

0

Rezultat izazova da kreiraju koncept koji ostvaruje snove vlasnika

"Poezija u pokretu": Zavirite u luksuz najnovije superjahte Poetry,  VIP apartmani, fitnes zone, bazen sa izlazom direktno u okean (FOTO)
poetry superjahta profimedia-0726175672 - Copyright Profimedia/Sinot Yacht Architecture & Design

Čuvena holandska dizajnerska kuća "Sinot Yacht Architecture & Design" iznedrila je 129,6 metara dugu superjahtu "Poetry".

Ova "poezija u pokretu" rezultat je izazova da kreiraju koncept koji ostvaruje snove vlasnika.

Profimedia/Sinot Yacht Architecture & Design
 

 

-Manje formalno, više originalno, više kao dom, rekao je dizajner Sander Sinot.

Sa četiri gostinske sobe, dve VIP kabine i apartmanom za vlasnika, "Poetry" može  da primi 14 osoba. Najviša paluba rezervisana je za vlasnika, a donja paluba je za goste. Može da primi čak 47 članova posade i osoblja u 21 dvokrevetnoj kabini, četiri oficirske kabine i kapetanskoj kabini.

Profimedia/Sinot Yacht Architecture & Design
 

 

Srećnici koji budu imali prilike da borave na "Poetry"-ju, moći će da večeraju u velikoj poluotvorenoj trpezariji, koja je povezana sa spoljnom palubom na kojoj je i bazen. Tu je i neizostavni velnes kutak, a u okean se može pravo sa bazena i "bič kluba".

Poetri može da se pohvali i hamamom i saunom, ogromnom teretanom i kozmetičkim salonom koji nudi frizerske tretmane, tretmane za nokte i nezaobilaznu masažu. Dok ste na Poetriju ne morate da brinete za svoje četvorotočkaše, jer ona ima i garažu za 12 limuzina!

Profimedia/Sinot Yacht Architecture & Design
 

 

Ono što izdvaja "poetry" jeste morski bazen, jer je jedan njegov deo spušten ispod nivoa mora. Tu je i stakleni pod, kao i elegantno kružno stepenište koje povezuje dnevni boravak na glavnoj palubi sa klubom na plaži. 

Dostiže brzinu od 17,5 čvorova uz brzinu krstarenja od 12 čvorova, zahvaljujući elektromotorima na vodonik. Takođe ima domet od 4.500 nautičkih milja pri 12 čvorova.

Ova superjahta biće i zvanično predstavljena na predstojećem sajmu superjahti u Monaku, a kako dizajneri kažu, spremna je za proizvodnju.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike