Objavljena prva fotografija groba kraljice Elizabete: Jednostavna crna mermerna ploča i imena njenih najvoljenijih.... (FOTO)

23.09.2022

19:40 >> 19:44

0

Autor: 24sedam

Ime kraljice upisano je pored imena njenog oca Džordža VI, Elizabete kraljice majke i njenog pokojnog muža princa Filipa koji je umro prošle godine

Objavljena prva fotografija groba kraljice Elizabete: Jednostavna crna mermerna ploča i imena njenih najvoljenijih.... (FOTO)
Kraljica ELizabeta II - Copyright AP Photo/Tim Ireland. File

Prva fotografija groba kraljice Elizabete II koja je umrla osmog septembra u Balmoralu u Škotskoj, a koja je sahranjena pre četiri dana u Vindzoru, pojavila se večeras na društvenim mrežama.

Jednostavna crna mermerna ploča i imena njenih najvoljenijih....

Ekskluzivna slika pojavila se nakon što je vernicima dozvoljeno da uđu u Memorijalnu kapelu kralja Džordža VI u Vindzoru ranije ove nedelje na crkvenoj službi nakon privatne sahrane Njenog Visočanstva u ponedeljak uveče.

 

 

Ime kraljice upisano je pored imena njenog oca Džordža VI, Elizabete kraljice majke i njenog pokojnog muža princa Filipa koji je umro prošle godine.

Kraljica i princ, koji su bili zajedno 73 godine, konačno će počivati zajedno kraj kapele izgrađene još u 16. veku. U njoj se takođe nalazi grobnica u kojoj su trenutno tela 25 monarha i članova njihovih porodica.

U njoj ima mesta za ukupno 64 kovčega, sa svake strane, a 12 mesta u samom centru predviđeno je za kraljeve i kraljice.

Sama kraljica Elizabeta naručila je izgradnju ove grobnice kada joj je preminuo otac, kralj Džordž VI, a ona stupila na presto. 

Kraljica Elizabeta je sahranjena 19. septembra u Londonu u prisustvu članova kraljevske porodice i više od 2.000 gostiju.

Da podsetimo, kraljica Elizabeta Druga, najdugovečniji britanski vladar, preminula je 8. septembra u dvorcu Balmoral u Škotskoj.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike