Britaniju "trese" Megzit broj 2: Gde su princ Hari i Megan Markl otišli posle sahrane kraljice Elizabete?

22.09.2022

20:07

0

Autor: 24sedam

Par je poslednji put viđen u javnosti dok su izlazili iz kapele Svetog Đorđa i izgledali su iscrpljeno i veoma tužno

Britaniju "trese" Megzit broj 2:  Gde su princ Hari i Megan Markl otišli posle sahrane kraljice Elizabete?
profimedia-0721651873 - Copyright Profimedia

Megan Markl i princ Hari bili su, očekivano, u centru medijske pažnje na sahrani kraljice Elizabete II, koja je organizovana pre dva dana u Londonu. Neko kaže: "Dobro da im je uopšte dozvoljeno da se pojave", drugi dodaju: "Uzalud i dozvola kada su ih članovi dvora ponizili". A gde je poznati par boravio nakon što je Harijeva baka sahranjena? Zna se odgovor na to pitanje kao i detalji više nego posebnog odnosa princa i Elizabete Druge čija je jedna od najvećih želja bila vezana za unuka.

Par je poslednji put viđen u javnosti dok su izlazili iz kapele Svetog Đorđa i izgledali su iscrpljeno i veoma tužno. Kako piše "Tajms", Megan Markl i princ Hari su zatim proveli noć u Vindzoru. Bila je to teška noć, prepuna emocija, koje mlađi sin princeze Dajane i Čarlsa II nije ni skrivao u javnosti. Ali njih dvoje možda neće ostati u Velikoj Britaniji još dugo, jer nameravaju da se vrate kući u Kaliforniji što je pre moguće kako bi mogli da budu sa decom Arčijem (3) i jednogodišnjom Lilibet, prenosi "Miror".

Da su se Megan i Hari vratili u Kaliforniju, potvrđuje i američki "Pipl".

Foto: Tanjug/AP/Alberto Pezzali
 

Uprkos turbulentnoj vezi u poslednjih nekoliko godina, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa i ostali članovi kraljevske porodice bili su ujedinjeni u tuzi nakon kraljičine smrti. Međutim, primirje je samo na sekund (ako je trajalo i toliko) izgledalo realno i nalik nečemu što će potrajati. Smrt kraljice je ujedinila porodicu, ali je u medijma pokrenula nešto što bi se moglo nazvati Megzit dva - ponovo su razmirice poznate braće u prvom planu, ponovo se javnost podseća kako je Megan u intervjuu sa Oprom Vinfri 2021. godine pojedine članove dvora optužila za rasizam što ju je dovelo na korak do samoubistva (Hari ju je u tim optužbama podržavao), ponovo se ističe nejednak položaj braće prinčeva iako je on u skladu sa njihovim pozicijama i dužnostima koje obavljaju odnosno više ne obavljaju u ime dvora. Pratio se svaki korak i detalj na Vilijamu i Hariju koji bi mogao da ukaže na tu nejednakost ili možda još veću neravnotežu između Čarlsovoih sinova.

Gledaocima nije promakla očigledna distanca između njih na sahrani kraljice što bi se moglo reći i za Megan i žene sa dvora, ne računajući groficu od Veseksa sa kojom je pre dva dana došla u Vestminster hol.

Phil Noble/Pool Photo via AP
 

Pa da li je primirje zbog smrti Elizabete II doprinelo da se sruši zid između princa Harija i princa od Velsa? Kako sada stavri stoje, sve je isto kao i pre tog događaja. Svako je otišao na svoju stranu a stariji brat se juče vratio poslu. Za to vreme, u britanskim medijima traje Megzit runda dva koju prati sve gore nabrojano, kao da jedan Megzit nije bio dovoljan. Ali o tome je trebalo da brinu sami akteri, zar ne?

U ovonedeljnom broju "Pipla", istoričar Robert Hardmen, autor knjige" Kraljica našeg vremena: Život Elizabete Druge", napisao je da je kraljica „obožavala Harija do kraja, a i Hari je nju obožavao”.

- Mislim da je bila jedan od posrednika između Vindzora i Kalifornije, i jedna od njenih najvećih stvari bila je da se stvari reše - rekao je Hardmen misleći na porodične sukobe.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike