Rusija objavila: Evo koja zanimanja neće biti mobilisana

23.09.2022

11:32

0

Zaključili su da će kao osnova za oslobađanje od vojne službe biti spiskovi građana koje dostave rukovodioci organizacija u okviru Generalštaba Oružanih snaga Rusije

Rusija objavila: Evo koja zanimanja neće biti mobilisana
Copyright Profimedia

Kako bi se obezbedio rad visokotehnoloških grana, kao i finansijskog sistema Rusije, doneta je odluka da se ne pozivaju u vojnu službu u okviru delimične mobilizacije građani koji imaju visoko obrazovanje po određenim specijalnostima, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

- Kako bi se obezbedio rad nekih visokotehnološih grana, kao i finansijskog sistema Ruske Federacije, doneta je odluka da se ne pozivaju u vojnu službu u okviru delimične mobilizacije građani sa visokim obrazovanjem u odgovarajućim specijalnostima i oblastima, koji rade u akreditovanim organizacijama u oblasti informacionih tehnologija i koji su uključeni u razvoj, implementaciju, održavanje i eksploataciju rešenja u oblasti informacionih tehnologija i funkcionisanja informacione infrastrukture - rekli su u Ministarstvu.

Osim toga, pojasnili su u Ministarstvu odbrane Rusije, reč je o građanima koji rade kao operateri i na obezbeđivanju održivosti, bezbednosti i celovitosti funkcionisanja objekata za komunikaciju, centara za podatke, kao i sredstava i linija za komunikaciju u okviru Ruske Federacije,.

Oslobođeni od delimične mobilizacije su i zaposleni u sferi informacija i komunikacija, kao i osnivači i (ili) urednici i (ili) izdavači registrovanih medija i (ili) emiteri televizija, radio kanala, koji su uključeni u proizvodnju i (ili) plasiranje medijskih materijala. Osim toga, to se odnosi i na organizacije koje osiguravaju stabilnost nacionalnog platnog sistema i infrastrukture finansijskog tržišta.

Zaključili su da će kao osnova za oslobađanje od vojne službe biti spiskovi građana koje dostave rukovodioci organizacija u okviru Generalštaba Oružanih snaga Rusije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike