Hari opet nosi vojnu uniformu! Šema stajanja oko kovčega kraljice Elizabete otkrivaju šta porodica misli o princu

17.09.2022

21:09 >> 21:16

0

Autor: 24sedam

Hari nosi vojnu uniformu što nije tokom pogrebne povorke u sredu od Bakingemske palate do Vestminster hola

Hari opet nosi vojnu uniformu! Šema stajanja oko kovčega kraljice Elizabete otkrivaju šta porodica misli o princu
Tan2022-9-17_194757143_1 - Copyright Chris Jackson/Pool Photo via AP

Vojvoda od Saseksa, odnosno princ Hari, pojavio se večera tokom bdenja kraljice Elizabete Druge u vojnoj uniformi. Možda to i ne bi bila tako važna vest da mu ta mogućnost nije bila oduzeta. Sve do sada. 

Hari nosi vojnu uniformu što nije tokom pogrebne povorke u sredu od Bakingemske palate do Vestminster hola – na zahtev kralja Čarlsa III tokom 15-minutne ceremonije.

Ovo se smatra najnovijim potezom pomirenja između kralja i njegovog sina, čiji su odnosi postali zategnuti otkako je Hari dao otkaz kao član kraljevske porodice.

Prinčevi Hari i Vilijam će takođe prošetati zajedno u povorci povodom kraljičine sahrane. Mnogi u ovome vide kako braća svoje razmirice ostavljaju po strani zarad poštovanja prema baki.

Vilijam na čelu, Hari na začelju

Britanski prinčevi Vilijam i Hari su stajali na čelu i u podnožju kraljičinog kovčega na posebnom bdenju u subotu uveče sa svih osmoro monarhovih unuka.

Supružnici unuka kraljice Elizabete poput princeze od Velsa Kejt Midlton, Megan Markl i Majka Tindala, koji je oženjen kraljičinom unukom Zarom, nisu prisustvovati bdenju, gde su ostalih šestoro unuka bili u svečanoj tamnoj odeći.

Rođaci su stajali u hihoj kontemplaciji oko svoje bake četvrt sata u znak poštovanja.

Uz prinčeve Harija i Vilijama bila je i Zara Tindal i Piter Filips, deca kraljičine ćerke princeze Ane, princeze Beatris i Evgenija, deca princa Endrua, kao i Lejdi Luiz i vikont Severn, deca princa Endvarda.

Pored Vilijama je stajala Zara Tindal i Piter Filips, pored Harija princeze Beatris i Evgenija, a dvoje najmlađih unuka kraljice Elizabete lejdi Luiz i vikont Severn su stajali u sredini uz bočne strane kovčega.

Princ Hari do sada nije mogao da nosi vojnu uniformu jer se povukao sa kraljevskih dužnosti, pa je lišen svog vojnog pokroviteljstva.

Slično je bilo i sa princom Endruom, zbog seks skandala oko Džefrija Epstajna, ali je dobio dozvolu da obuče uniformu za bdenje kao i ostala kraljičina deca. Opravdanje ove odluke je obrazloženo time da će to biti “konačni znak poštovanja” prema kraljici Elizabeti II.

Ovakve ceremonije nisu neuobičajene za kraljevsku porodicu. Slično se postupalo i kada je preminuo kralj Džordž V 1936. godine i kraljica majka 2002. godine.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike