Peking potvrdio: Potpredsednik Kine ide na sahranu kraljice Elizabete

17.09.2022

06:20

0

Kineska portparolka ministarstva spoljnih poslova Mao Ning rekla je u petak da je "državna sahrana kraljice Elizabete veoma važan događaj za Veliku Britaniju"

Peking potvrdio: Potpredsednik Kine ide na sahranu kraljice Elizabete
Tan2022-9-14_17313687_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Phil Noble/Pool Photo via AP

Kineski potpredsednik Vang Čišan prisustvovaće u ponedeljak sahrani kraljice Elizabete Druge na poziv britanske vlade, saopštilo je danas ministarstvo spoljnih poslova iz Londona, preneo je Rojters.

"BBC" je u petak izvestio da kineska delegacija koja je u poseti Londonu neće moći da vidi njen kovčeg koji je izložen u najstarijoj zgradi parlamenta.

Pojedini britanski poslanici su se usprotivili pozivanju predstavnika Kine nakon što je Peking sankcionisao nekoliko britanskih parlamentaraca jer su kritikovali Kinu zbog navodnog kršenja ljudskih prava u pokrajini Šinđijang.

Kineska portparolka ministarstva spoljnih poslova Mao Ning rekla je u petak da je "državna sahrana kraljice Elizabete veoma važan događaj za Veliku Britaniju".

- Strane delegacije koje učestvuju na događaju po pozivu iz Britanije predstavljaju znak poštovanja prema kraljici i odraz važnih odnosa sa Britanijom - rekla je Mao.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike