Incident u Vestminsterskoj opatiji: Stražar koji je čuvao kovčeg kraljice Elizabete II odjednom se srušio, policija odmah dotrčala (VIDEO)

15.09.2022

08:37

0

Dok su se građani opraštali od preminulog monarha u blizini se odvijala drama

Incident u Vestminsterskoj opatiji: Stražar koji je čuvao kovčeg kraljice Elizabete II odjednom se srušio, policija odmah dotrčala (VIDEO)
Vestminsterska opatija - Copyright Printscreen Twitter/BNONews

Kovčeg britanske kraljice Elizabete II prenet je u sredu iz Bakingemske palate u svečanoj procesiji do Vestminsterske opatije.

Kralj Čarls III, njegovi sinovi prinčevi Vilijam i Hari, kao i drugi članovi kraljevske porodice, hodali su iza kovčega, posle čega su kratko ostali pored njega.

Nakon toga kovčeg su nastavili da čuvaju stražari, a jedan od njih izgleda nije bio spreman za dužnost koja mu je poverena jer se iznenada srušio dok je stajao u blizini kovčega.

 

 

U snimku koji se pojavio na društvenim mrežama vidi se da su mu pritrčali policajci koji su pokušali da ga podignu, dok je on bio vidno nemoćan.

Britanci su u tom trenutku stajali u redu kako bi odali počast preminuloj kraljici Elizabeti, a Bi-Bi-Si je uživo prenosio ovu ceremoniju u trenutku incidenta.

Elizabeta II preminula je 8. septembra u zamku Balmoral, a biće sahranjena u ponedeljak 19. septembra.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike