Kovčeg sa telom kraljice stigao u Vestminstersku opatiju: Prinčevi Vilijam i Hari kao nekada kada su sahranjivali majku (FOTO/VIDEO)

14.09.2022

16:55

0

Kralj Čarls Treći, njegovi sinovi prinčevi Vilijam i Hari, kao i drugi članovi kraljevske porodice, hodali su iza kovčega, koji će na u Vestminsterskoj opatiji ostati četiri dana

Kovčeg sa telom kraljice stigao u Vestminstersku opatiju: Prinčevi Vilijam i Hari kao nekada kada su sahranjivali majku (FOTO/VIDEO)
Tan2022-9-14_173155772_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Oli Scarff/Pool via AP

Kovčeg sa telom kraljice Elizabete Druge prenet je danas iz Bakingemske palate u svečanoj procesiji do Vestminsterske opatije.


Kralj Čarls Treći, njegovi sinovi prinčevi Vilijam i Hari, kao i drugi članovi kraljevske porodice, hodali su iza kovčega, koji će na u Vestminsterskoj opatiji ostati četiri dana, sve do sahrane kraljice u ponedeljak, prenosi AP.

Kovčeg je bio umotan u Kraljevski standard, a na vrhu je stajala imperijalna državna kruna, ukrašena sa skoro 3.000 dijamanata, kao i buketom cveća i biljkama, uključujući i bor sa imanja Balmoral, gde je kraljica preminula prošle nedelje.

Pratnja od dva oficira i 32 vojnika iz Prvog bataljona grenadirske garde u crvenim uniformama i šeširima od medveđe kože išla je sa obe strane povorke, a ođekivali su i počasni plotuni sa Big Bena i iz Hajd parka.

 


Dok je prolazila svečana povorka hiljade ljudi su apaludirali i snimali, a neki od okupljenih su brisali suze.

 

 

 

 


Kako javlja Bi-Bi-Si, kralj Čarls Treći i njegova braća i sestre, princeza Ana i princ Edvard, kao i njegov sin princ Vilijam, danas su nosili vojne uniforme, ali su kraljev brat princ Endru i njegov drugi sin princ Hari bili u odelima.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike