Lična daska za WC šolju, opeglane pertle i kutija sa specijalnim doručkom: Objavljena lista nečuvenih zahteva kralja Čarlsa III

14.09.2022

10:33

0

Osoblje donedavnog princa od Velsa otkrilo je šta je moralo da radi tokom službovanja u Klarens hausu

Lična daska za WC šolju, opeglane pertle i kutija sa specijalnim doručkom: Objavljena lista nečuvenih zahteva kralja Čarlsa III
profimedia-0722035362 - Copyright Profimedia

Britanija je prošle nedelje dobila novog monarha, kralja Čarlsa III, koji je na prestolu zamenio majku kraljicu Elizabetu II, a britanski mediji, koji mu nikad nisu bili naklonjeni, već pišu da on celog života živi kao kralj.

Kralja Čarlsa je navodno njegovo osoblje u Klarens hausu, gde je živeo sa svojom suprugom kraljicom suprugom Kamilom od 2003, prozvalo „razmaženim princom“.

Detalji nečuvenih zahteva bivšeg princa od Velsa otkriveni su u dokumentarcu Amazon prajma iz 2015. „Služenje kraljevskoj porodici: Unutar firme“.

Pol Barel, koji je služio kao batler kraljici Elizabeti i princezi Dajani, otkrio je precizna uputstva kojih je morao da se pridržava, od peglanja pertle do stavljanja paste za zube na njegovu četkicu.

Bivši batler rekao je da su za kralja Čarlsa „sve radili drugi“.

- Njegova pidžama se pegla svakog jutra, pertle mu se peglaju, čep dovoda u kadi mora da bude u određenom položaju, a temperatura vode mora da bude mlaka u kadi napunjenoj samo dopola - ispričao je Barel.

Tanjug/Jonathan Brady/Pool Photo via AP
Kralj Čarls III

Kralj čak „svako jutro naređuje svojim sobarima da istisnu pastu za zube na njegovu četkicu".

Nakon što se pripremi, stroga jutarnja rutina kralja Čarlsa nastavlja se njegovim doručkom.

- Princ Čarls ima zdraviju opciju. Domaći hleb, činiju svežeg voća, sveže voćne sokove - rekao je kuvar Grejem Njubol, bivši član kraljevskog osoblja.

- Gde god princ ide, kutija za doručak ide sa njim. U njoj su šest različitih vrsta meda, neki posebni musliji, sušeno voće i sve posebne stvari oko kojih je izbirljiv - dodao je on.

Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Kralj Čarls III

On takođe navodno insistira da se njegov sir i keks zagreju na određenoj temperaturi na kraju obroka i tera svoje osoblje da drži posudu za zagrevanje u blizini „pošto je on poseban u svemu“, rekao je kraljevski insajder za MiLondon.

Zajedno sa svojom kutijom za doručak, kralj Čarls navodno šalje kombi sa svojim ličnim stvarima u seoske kuće svojih prijatelja pre svog dolaska kako bi ga tamo sačekali njegov „krevet, nameštaj, pa čak i slike“, izvestila je Tina Braun u „Papirima palate“.

Navodno čak nosi sopstvenu dasku za WC šolju i toalet-papir „Kleenex Velvet" gde god da ide.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike