Horor na migrantskom brodu u Mediteranu: Od „gladi i žeđi“ umrlo dvoje male dece od godinu i dve (UZNEMIRUJUĆA FOTOGRAFIJA)

13.09.2022

21:53

0

Autor: I. P.

Poginuli su bili u istoj grupi kao i 26 preživelih koje je brod italijanske obalske straže prevezao u sicilijansku luku Pocalo

Horor na migrantskom brodu u Mediteranu:  Od „gladi i žeđi“ umrlo dvoje male dece od godinu i dve (UZNEMIRUJUĆA FOTOGRAFIJA)
migranti - Copyright AP Photo/Andoni Lubaki

Šest sirijskih izbeglica, dvoje male dece od godinu i dve godine, tinejdžer i troje odraslih, umrlo je na migrantskom brodu u Mediteranu, verovatno od „gladi i žeđi“, pre nego što su stigli na sigurno u Evropu, saopštio je UNHCR u ponedeljak.

Poginuli su bili u istoj grupi kao i 26 preživelih koje je brod italijanske obalske straže prevezao u sicilijansku luku Pocalo.

 

 

UNHCR je rekao da su mnogi od preživelih u veoma lošem stanju, uključujući i neke koji su zadobili teške opekotine.

- Ovaj neprihvatljiv gubitak ljudskih života i činjenica da je grupa provela nekoliko dana na moru pre nego što je spasena još jednom pokazuje hitnu potrebu da se obnove brzi, efikasni mehanizmi traganja i spasavanja koje vode države Mediterana, rekla je Kjara Kardoleti. , predstavnik UNHCR-a u Italiji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike