Jeziv femicid na severu Grčke: Muž zapalio ženu u invalidskim kolicima - umrla nakon pet dana jezivih muka

12.09.2022

21:18

0

Autor: I. P.

Kada je muž video svoju ženu u plamenu, predomislio se i pozvao policiju

Jeziv femicid na severu Grčke: Muž zapalio ženu u invalidskim kolicima - umrla nakon pet dana jezivih muka
Ilustracija - Copyright AP Photo/Thanassis Stavrakis

Pedesetpetogodišnja žena sa invaliditetom koju je muž zapalio pre pet dana preminula je u bolnici u ponedeljak. Žrtva je bila na lečenju od teških opekotina po licu i telu. Ona je 12. žrtva femicida u zemlji u 2022.

Napad se dogodio u gradu Komotini na severu Grčke, 8. septembra, kada ju je njen 62-godišnji suprug polio benzinom i zapalio tokom svađe.

Žrtva je bila osoba sa invaliditetom i u invalidskim kolicima, nakon što je izgubila nogu od dijabetesa.

Kada je muž video svoju ženu u plamenu, predomislio se i pozvao policiju, prenose lokalni mediji. On je odmah uhapšen i optužen za pokušaj ubistva iz nehata, što će sada biti promenjeno u ubistvo sa umišljajem.

Žrtva je zadobila opekotine na preko 70% tela i lica i intubirana je. Kako se njeno stanje pogoršavalo, ona je prebačena u specijalnu jedinicu za opekotine u bolnici Papanikolau u Solunu gde je umrla, javio je državni emiter ERT.

Počinilac je policiji prvobitno tvrdio da su se posvađali jer je njegova supruga priznala da ima vanbračnu vezu. Naljutio se i otišao da kupi benzin, preneli su ga lokalni mediji. Kasnije je navodno rekao da je želela da ga napusti jer je našla drugog muškarca.

Osumnjičeni je bio poznat policiji po odvojenom incidentu koji se dogodio prošlog avgusta, kada je mjohov 15-godišnji sin sa invaliditetom pronađen kako luta ulicama Komotinija.

Policajci su ga tada uhapsili i optužili 62-godišnjeg oca za zanemarivanje dece.

Par je bio član muslimanske zajednice u severoistočnoj Grčkoj.

Žena je 12. žrtva femicida u Grčkoj od početka 2022. godine, dok je više od 20 žena ubijeno od strane sadašnjih ili bivših partnera 2021. godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike