"Čeličnoj" princezi Ani pripala najteža uloga! Prva koja je poklekla od tuge dok je ispraćala kraljicu Elizabetu poslednji put (FOTO)

11.09.2022

16:42

0

Autor: 24sedam

Sedeći pored svog muža viceadmirala ser Tima Lorensa, u kraljevskom Bentliju, princeza poznata po stoičkom držanju nije mogla da sakrije tugu

"Čeličnoj" princezi Ani pripala najteža uloga! Prva koja je poklekla od tuge dok je ispraćala kraljicu Elizabetu poslednji put (FOTO)
Tan2022-9-10_153329470_0 (1) - Copyright Foto: Tanjug/AP

Neustrašiva princeza Ana kako se govori za ćerku kraljice Elizabete II koja je po mnogo čemu slična majci, poklekla je danas pred naletom emocija koje su je savladale dok je pratila automobil sa majčinin kovčegom na putu do Edinburga.

Dok su se kralj Čarls i šira kraljevska porodica vratili u Englesku uoči jučerašnje istorijske ceremonije proglašenja novog kralja Velike Britanije i šetnje ispred zamka u Vindzoru, princezi Ani (72) pripala je najteža uloga - da posmatra kako Elizabeta II odlazi iz svog voljenog Balmorala poslednji put.

 

Sedeći pored svog muža viceadmirala ser Tima Lorensa, u kraljevskom Bentliju, princeza poznata po stoičkom držanju nije mogla da sakrije tugu. Put od Aberdinšira do Edinburga trajao je šest sati. A Ana bi samo povremeno pogledala u okupljene pored puta koji su u tišini ispratili povorku.

 

 

Glavni grad Škotske sutra će postati centar nacionalne žalosti, a kraljičin kovčeg će u povorci preneti od palate do katedrale Svetog Egidija, gde se očekuje da će se održati bdenje.

 

 

Kraljičino potresno poslednje putovanje kako se simbolično naziva ispraćaj Elizabete II, završiće se u kapeli Svetog Đorđa u zamku Vindzor, gde će biti sahranjena pored supruga princa Filipa, oca Džordža VI, kraljice majke i sestre princeze Margaret.

Kraljica Elizabeta II, koja je preminula u ćetvrtak, i princ Filip, vojvoda od Edinburga, ostavili su iza sebe četvoro dece, princezu Anu, prinčeve Edvarda i Endrua i novog britanskog kralja Čarlsa III.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike