Stvari zbog kojih se svet smejao sa Elizabetom II: Jednim postupkom iznenadila je sve članove kraljevske porodice (VIDEO/FOTO)

13.09.2022

07:10

0

Najdugovečnija britanska vladarka s vremena na vreme uspevala je da uveseli čak i one koji je nisu voleli

Stvari zbog kojih se svet smejao sa Elizabetom II: Jednim postupkom iznenadila je sve članove kraljevske porodice (VIDEO/FOTO)
AP22144674111947 - Copyright Leon Neal, Pool Photo via AP, File

Uloga kraljice Elizabete II, koja je prošle sedmice preminula u 97. godini života, bila je strogo propisana i ona je često morala da se ponaša u skladu sa tradicijom i pravilima monarhije.

Sedam decenija ona je služila Ujedinjenom Kraljevstvu pristupajući svojim dužnostima sa ozbiljnošću, ali je u poznim godinama svetu poslala i drugačiju, opušteniju sliku o sebi.

Deljenje hleba sa marmeladom sa medvedom Padingtonom, upad na fotografiju australijskih hokejašica i skeč sa Džejmsom Bondom samo su neke od anegdota koje su nasmejale ceo svet.

Jubilarna čajanka sa medvedom Padington

U okviru proslave platinastog jubileja u junu kraljica je snimila skeč u kom pije čaj sa medvedom Padington. Ovaj snimak otvorio je Bi-Bi-Si-jevu žurku u Palati kojom se obeležava njenih 70 godina na tronu.

Kako je slavlje trebalo da počne, Padington joj je ponudio svoju omiljenu užinu - sendvič sa marmeladom.

- Uvek čuvam jedan za hitne slučajeve - rekao joj je izvlačeći ga ispod svog čuvenog crvenog šešira.

- I ja - odgovorila je kraljica, otvarajući svoju prepoznatljivu crnu tašnu i vadeći svoj.

Kraljica i Džejms Bond

Za ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Londonu 2012. kraljica je snimila skeč sa Džejmsom Bondom.

U skeču koji je kreirao režiser Deni Bojl kraljicu je posetio agent 007 u Bakingemskoj palati, pre nego što su je zajedno napustili helikopterom.

Kraljičin najmlađi sin se prisetio „verovatno najvećeg trenutka u bilo kojoj filmskoj televizijskoj produkciji”.

Kratki film prikazuje kako se kraljica u Bakingemskoj palati sastaje sa Danijelom Krejgom, koji je igrao čuvenog tajnog agenta Džejmsa Bonda u pet filmova.

Monarh se ukrcava u helikopter i onda skače padobranom na Olimpijski stadion - uz pomoć kaskadera.

- Danijel Krejg je kao Džejms Bond došao u Bakingemsku palatu i svi na svetu su pomislili isto - ko će glumiti kraljicu? A to je bila kraljica - rekao je princ Edvard, treći sin i najmlađe dete Elizabete II.

- I to je imalo isti efekat na sve koji su gledali - jednostavno nisu mogli da veruju. Mislio sam da je to bio izvanredan trenutak jer je upravo pokazao taj fantastični smisao za humor - činjenica da je moja majka to u potpunosti držala za sebe, a tim nikome nije rekla briljantna je samo po sebi - kazao je Edvard.

Reakcija na izazov Mišel i Baraka Obame

Godine 2016, kraljica se pojavila u još jednom viralnom video-klipu - ovog puta sa svojim unukom princom Harijem kako bi promovisala "Invictus Games".

Njih dvoje su odgledali video-poruku bivšeg američkog predsednika i prve dame Baraka i Mišel Obame, koji su princu Hariju postavili sportski izazov.

Kraljica je bila iznenađena.

- Oh, stvarno, molim te - kazale je ona u snimku.

Rezanje torte svečanim mačem

Kraljica je insistirala da seče tortu ceremonijalnim mačem na događaju u Projektu Eden u Kornvolu.

Kada ju je volonter podsetio da je može da koristi i standardni nož i da je on tu, kraljica nije bila uznemirena.

- Znam da je tu - uzvratila je ona, nastavljajući da se drži mača i dodala: „Ovo je neobičnije."

Uskakanje na fotografiju australijskih hokejašica

Dve asutralijske hokejašice ostale su zapanjene kada se na fotgrafiji iza njih pojavila nasmejana kraljica na Igrama Komonvelta u Glazgovu.

Džejd Tejlor (levo) objavila je fotografiju na Tviteru i napisala: „Ahhh, kraljica je upala na naš selfi!“, a tvit je odmah postao viralan.

Kikotanje šali princa Filipa

Kraljicu je pratio njen suprug, pokojni vojvoda od Edinburga, na hiljadama zvaničnih angažmana, ali tokom vojnog pregleda u zamku Vindzor 2003. godine odlučio da je iznenadi.

On se obukao kao jedan od kraljičinih stražara, a kad ga je ugledala takvog, nije uspela da se uzdrži i počela je nekontrolisano da se smeje.

 

 

Taj trenutak kamerom je zabeležio fotograf Kris Jang, a fotografija je brzo postala viralna.

- Bio je to ljudski trenutak. Ona se kikotala kao devojčica, a i on se smejao - ispričao je on jednom prilikom za Bi-Bi-Si.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike