Narod Alžira se oprašta od kraljice Elizabete! Bolna fotografija seća na njenu pomoć posle razornog zemljotresa koji ih je pogodio

08.09.2022

19:38

0

Autor: 24sedam

Fotografija se posle kraljičine smrti vrlo brzo našla na društvenim mrežama, uz reči "nikada te nećemo zaboraviti"

Narod Alžira se oprašta od kraljice Elizabete! Bolna fotografija seća na njenu pomoć posle razornog zemljotresa koji ih je pogodio
kraljica elizabeta (3) - Copyright AP Photo/Alastair Grant Pool

Engleska kraljica Elizabeta II preminula je večeras, a tužne vesti veoma brzo obišle su ceo svet. 

Narod Alžira je u znak sećanja i zahvalnosti preminuloj kraljici počeo da deli emotivnu fotografiju na kojoj je kraljica Elizabeta II u poseti dece u bolnici, nakon razornog zemljotresa koje je pogodio ovu državu 1980. godine. 

- Fotografija snimljena 25. oktobra 1980. u bolnici Mustapha Pacha u Alžiru. U zvaničnoj poseti, 15 dana nakon strašnog zemljotresa koji je razorio El Asnam, kraljica Elizabeta II posećuje hospitalizovanu decu. Pored nje stoji njen suprug princ Filip, koji je umro je 9. aprila 2021.godine - stoji u opisu. 

"Neka počiva u miru!"

"Naš narod ovo nikada neće zaboraviti"

"Hvala na svemu"

"Tužni smo, počivaj u miru", samo su neki od komentara.

 

Najdugovečnija kraljica Velike Britanije, kraljica Elizabeta II, preminula je danas, u 96. godini života.

Ona se u poslednjih nekoliko meseci sve manje pojavljivala u javnosti, a kad bi održala javne audijencije, sa sobom je nosila štap. Mnoge kraljevske obaveze koje je ona tradicionalno obavljala poverene su višim članovima kraljevske porodice, pa su priče o njenom narušenom zdravlju bile sve češće u proteklim mesecima.

Bakingemska palata izdala je u četvrtak, 8. septembra, saopštenje da je kraljica stavljena pod medicinski nadzor u zamku Balmoral u Škotskoj, u kom je dva dana ranije imenovala Liz Tras za novu britansku premijerku.

Kraljica Elizabeta II, koja je bila najstariji britanski monarh, rođena je 21. aprila 1926. godine kao prvo dete kralja Džoržda VI i kraljice Elizabete. Na rođenju je dobila ime Elizabet Aleksandra Meri, a kako je njen otac bio drugi sin kralja Džordža V, verovatnoća da će ona nekada postati kraljica bila je veoma mala.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike