Britanska ministarka unutrašnjih poslova najavila ostavku kada nova premijerka Tras preuzme funkciju

05.09.2022

17:48

0

Tras će postati premijerka kada je sutra na prijemu u zamku Balmoralu u Škotskoj kraljica Elizabeta Druga pozove da sastavi novu vladu

Britanska ministarka unutrašnjih poslova najavila ostavku kada nova premijerka Tras preuzme funkciju
AP22201366676656 - Copyright AP Photo/Frank Augstein

Britanska ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel izjavila je danas da će se povući sa te funkcije kada Liz Tras zvanično preuzme mesto premijerke Velike Britanije.


Ona je podnela ostavku samo nekoliko sati nakon što je Tras proglašena pobednikom izbora za lidera Konzervativne stranke, koja će biti sledeći britanski premijer, preneo je Rojters.

Tras će postati premijerka kada je sutra na prijemu u zamku Balmoralu u Škotskoj kraljica Elizabeta Druga pozove da sastavi novu vladu.

- Čestitam Liz Tras na izboru za našeg novog lidera i pružiću joj podršku kao našem novom premijeru - napisala je Patel u ostavci koju je poslala aktuelnom premijeru Borisu Džonsonu, koju je objavila na Tviteru.

- Moj je izbor da nastavim svoju javnu službu zemlji i Vitamskoj izbornoj jedinici iz pozadinskih klupa, kada Liz formalno preuzme dužnost i kada bude imenovan novi ministar unutrašnjih poslova - istakla je Patel.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike