Poginuo Sajrus Mistri u saobraćajnoj nesreći! Povređeni iz njegovog "mercedesa" se prevoze u bolnicu avionom

04.09.2022

14:44

0

Autor: 24sedam

Mistri je putovao iz Ahmedabada u Mumbai u automobilu Mercedes

Poginuo Sajrus Mistri u saobraćajnoj nesreći! Povređeni iz njegovog "mercedesa" se prevoze u bolnicu avionom
Sajrus Mistri - Copyright AP/Rajanish Kakade

Sajrus Mistri, koji je nasledio Ratana Tatu na mestu predsednika kompanije Tata Sons, ali je kasnije smenjen, poginuo je u nedelju u saobraćajnoj nesreći u Palgaru u Maharaštri u Indiji, saopštila je policija. Imao je 54 godine, piše India news.

Mistri je putovao iz Ahmedabada u Mumbai u automobilu Mercedes, dodaje se.

Slike sa mesta nesreće pokazuju oštećene ostatke srebrnog automobila Mercedes. Nesreća se dogodila kada je automobil udario u oblasti Charoti u Palgaru, 135 km od Mumbaja.

- Nesreća se dogodila oko 15.15 sati, kada je Mistri putovao u Mumbai iz Ahmedabada. Nesreća se dogodila na mostu preko reke Surja - rekao je nadzornik policije okruga Palghar Balasaheb Patil.

Zajedno sa gospodinom Mistrijem, u automobilu su bili Jehangir Pandole, Anahita Pandole i Darijus Pandole. Jehangir Pandole, rođak Darijusa Pandolea, je druga osoba koja je poginula u nesreći.

Darius Pandole je bio nezavisni direktor u firmama grupe Tata i protivio se smenjivanju gospodina Mistrija sa mesta predsednika kompanije. Takođe je napustio grupu Tata sa gospodinom Mistrijem.

Darius je Anahitin muž, a Džehangir je bio njen tast. Anahita Pandole je vozila auto. Anahita i Darijus Pandole se prevoze avionom u bolnicu Breach Candi u Mumbaju.

Zamenik glavnog ministra Maharaštre Devendra Fadnavis rekao je da je zatražio od državne policije da sprovede detaljnu istragu o nesreći.

- Razgovarao sam sa DGP-om i dobio uputstva za detaljnu istragu - tvitovao je Fadnavis, koji je i državni ministar unutrašnjih poslova.

Ovo je najnoviji udarac za porodicu Mistri čiji je patrijarh, Palonji Mistri - Sajrusov otac - umro u junu u 93. godini. Njihovo carstvo je gradilo luksuzne hotele, stadione, palate i fabrike širom Azije, ali je nedavno bilo poznato po korporativnoj svađi sa grupom Tata.

Premijer Narendra Modi predvodio je naciju u žalovanju zbog gubitka poslovnog tajkuna, nazvavši to "velikim gubitkom" za svet trgovine i industrije.

Poslednji pozdravi

- Prerana smrt Sajrusa Mistrija je šokantna. On je bio obećavajući poslovni lider koji je verovao u ekonomsku snagu Indije. Njegova smrt je veliki gubitak za svet trgovine i industrije. Saučešće njegovoj porodici i prijateljima. Neka mu je duša pokojna u miru - napisao je premijer Modi na Tviteru.

 

Ministar trgovine sindikata Pijuš Gojal izrazio je saučešće na Tviteru, nazvavši ga „svetlećom zvezdom“ indijske industrije.

Čandrasekaran, predsednik kompanije Tata Sons koji je nasledio Mistrija, izrazio je saučešće zbog "prerane smrti" poslovnog lidera.

- Duboko sam tužan zbog iznenadne i prerane smrti gospodina Sajrusa Mistrija. Imao je strast za životom i zaista je tragično što je preminuo u tako mladom dobu. Moje najdublje saučešće i molitve za njegovu porodicu u ovim teškim vremenima  - rekao je gospodin Chandrasekaran u izjavi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike