Još jedna žrtva morbidnog “blackout” izazova - Majka je pronašla sina mrtvog u spavaćoj sobi: Neka niko ovo ne doživi

01.09.2022

17:10

0

Autor: 24sedam

Dečakova majka, Lorin Kiting, tvrdi da su Leonovi prijatelji gledali kako pokušava da izvede izazov preko Facetime-a

Još jedna žrtva morbidnog “blackout” izazova - Majka je pronašla sina mrtvog u spavaćoj sobi: Neka niko ovo ne doživi
FbkPh6YXgAAVZk- - Copyright Foto:Printskrin/Fejsbuk/Lauryn Keating

Leon Braun, iz Kambernaulda u Škotskoj, imao je samo 14 godina kada je pronađen 25.avgusta onesvešćen u svojoj spavaćoj sobi nakon što je navodno pokušao isti opasni TikTok trend kao dečak Arči Batersbi koji je ranije umro.

 
Dečakova majka, Lorin Kiting, tvrdi da su Leonovi prijatelji gledali kako pokušava da izvede izazov preko Facetime-a kada se dogodila tragedija u kojoj je školarac izgubio život.

Takođe se veruje da je šokantni trend izazvao smrtonosnu povredu mozga 12-godišnjeg Arčija Batersbija samo nekoliko nedelja pre smrti Leona.

Shrvana majka iz Kambernaulda rekla je za Dejli rekord da je njen sin bio "najsrećniji, najsmešniji dečak ikada" i da joj je bio "najbolji prijatelj".

- Bio je pomalo klasičan klovn i voleo je da zasmejava ljude. Sve je uvek bila šala za njega. Bio je samo mali bezobrazan dečak, ali on mi je tako značio - rekla je Lorin.

 

 

Ona je sada pozvala druge roditelje da upozore svoju decu da ne učestvuju u izazovu ako naiđu na njega na društvenim mrežama.

Leonovi prijatelji i porodica okupili su se prošle nedelje da puste balone u znak sećanja na njega. Njegova majka je kasnije rekla da je bila šokirana kada je pretražila TikTok i pronašla gomilu video snimaka koji promovišu slične igre gušenja, prenosi Bi-Bi-Si.

Tragična Leonova smrt dolazi samo nekoliko nedelja nakon što je Arči Batersbi umro 6. avgusta. Njegova majka Holi Dens je takođe pronašla Arčija bez svesti u njegovom domu u Eseksu u aprilu ove godine. Mladić je zadobio "katastrofalnu" povredu mozga i stavljen je na aparat za održavanje života.

Majka: Neka nijedan roditelj ne vidi ono što sam ja videla

- Sada mi je potrebno da svi ovo podele, treba mi svaki tinejdžer i svaki roditelj da to vide i razumeju opasnosti ovih Tiktok izazova. Izazov nije vredan vašeg života, nekoliko lajkova na društvenim mrežama i nije vredan vašeg života.  Nijedan roditelj ne bi trebalo da vidi ono što sam ja videla, nijedan roditelj ne bi trebalo da prolazi kroz ono što sam ja zbog nekog glupog trenda. Ako uspem da spasim jedno dete na ovonmsvetu, znači da sam uspela - napisala je Lorin.

 

 

 

A šta kaže Tiktok?

TikTok je za Rekord rekao da ima mere koje sprečavaju korisnike da dele video zapise o trendu, a pretraživanje određenog termina vodi korisnike u bezbednosni centar u aplikaciji. Korisnici takođe mogu da prijave sve video snimke koji sadrže grafički sadržaj.

TikTok takođe briše video zapise izazova sa platforme.

- Naše najdublje saučešće izražavamo porodici Leona Brauna tokom ovog neverovatno teškog vremena. -rekao je portparol TikToka. - Bezbednost naše zajednice je naš prioritet i svaku tvrdnju o opasnom izazovu shvatamo veoma ozbiljno. Sadržaj ove prirode je zabranjen na našoj platformi i biće uklonjen ako se pronađen.

Bonus video:

 

 

 

 
 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike