Među Trampovim dokumentima i informacije o Makronovom seksualnom životu? Pretres u Mar-a-Lagu napravio buru u Francuskoj

30.08.2022

18:18

0

Nekadašnji lider SAD često je tvrdio da ima štetne podatke o mnogim ljudima s kojima je sarađivao

Među Trampovim dokumentima i informacije o Makronovom seksualnom životu? Pretres u Mar-a-Lagu napravio buru u Francuskoj
AP19238539714165 - Copyright AP Photo/Andrew Harnik

Bivši američki predsednik Donald Tramp godinama se hvalio bliskim saradnicima da zna detalje o seksualnom životu francuskog predsednika Emanuela Makrona, sakupljene na brifinzima „obaveštajnih službi“, izvestio je časopis Roling stoun kasno u ponedeljak, pozivajući se na „dve osobe upućene u materiju“.

Pitanje je ponovo došlo u centar pažnje nakon racije FBI na Trampovom imanju Mar-a-Lago, tokom koje su vlasti zaplenile osetljive dokumente, uključujuži i onaj pod naslovom „Informacije o predsedniku Francuske“.

Nepoznato je da li dokument o kojem je reč sadrži detalje o Makronovom ličnom životu. Roling stoun takođe nije potvrdio da li su zaplenjene informacije u vezi sa Makronom poverljive ili dobijene od američkih obaveštajnih službi. Ali časopis je rekao da je „samo otkrivanje postojanja dokumenta izazvalo transatlantsko ludilo“.

Francuski i američki zvaničnici trenutno pokušavaju da otkriju koje tačno informacije je Tramp imao o Makronu i francuskoj vladi i da procene da li je došlo do značajnog kršenja nacionalne bezbednosti, objavio je Roling stoun, pozivajući se na „dva druga izvora upoznata sa situacijom“.

Francuska vlada za sada ćuti i nije izlazila u javnost ovim povodom.

- Nećemo komentarisati sudski postupak u stranoj zemlji - u ovom slučaju u Sjedinjenim Državama - rekao je zvaničnik Jelisejske palate.

AP Photo/Andrew Harnik
Donald Tramp i Emanuel Makron

Tramp ima dugu istoriju insinuiranja da zna inkriminišuće informacije o ljudima oko sebe - od prijatelja preko političkih protivnika do vladinih zvaničnika - čak i kada to nije slučaj.

Magnat za nekretnine stekao je političku slavu lažnim hvalisanjem da ima saznanja o izvodu iz matične knjige rođenih Baraka Obame. Zatim, kada je došao na funkciju, Tramp je redovno obećavao, iako to nikad nije ostvario, da ima štetne dokaze o svojim navodnim neprijateljima. Takođe je redovno nagoveštavao „sukobe“ koji su bili ili preuveličani ili nepostojeći u vezi sa ljudima poput bivšeg direktora FBI Džejmsa Komija ili Roberta Milera, koji su rukovodili istragom o vezama između Trampove kampanje i Rusije.

Tramp i Makron su imali napet odnos tokom mandata predsednika SAD. U početku je delovalo kao da se slažu - Tramp je držao Makrona za ruku, grlio ga i čak uklanjao perut sa ramena svog francuskog kolege - ali su se na kraju sukobili oko politike NATO-a i Trampovog izolacionizma, između ostalog.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike