Devojka (17) poginula pred očima oca: Pokrenula automobil, a ručna kočnica je otkazala - vozilo se zakucalo u zid!

16.08.2022

23:03

0

Vozilo je udarilo u ivičnjak, u zid i stub ulične rasvete pre nego što se prevrnulo

Devojka (17) poginula pred očima oca: Pokrenula automobil, a ručna kočnica je otkazala - vozilo se zakucalo u zid!
Printscreen/YouTube

Devojka stara sedamnaest godina umrla je naočigled svog oca kada je ručna kočnica njihovog automobila otkazala, nakon čega se vozilo sjurilo nizbrdo.

Elija Lili Sedli-Džons nalazila se sama i čekala u porodičnom vozilu kada je odlučila da pokrene motor "iz nepoznatog" razloga, a automatska ručna kočnica je otkazala..

Kako se saznalo iz istrage, očajnički pokušaji njenog oca Bendžamina Džonsa da otvori vrata i zaustavi "citroen" da se otkotrlja bili su osujećeni. Ostalo mu je samo da užasnuto gleda kako se automobil automatski zaključava zbog brzine koju je dostigao i prevrće.

U istrazi održanoj juče je utvrđeno da je Lili umrla u nesreći 5. januara, u gradiću Veston-super-Mare u Engleskoj, piše BBC.

Džons je na saslušanju rekao da je video svoju ćerku na vozačkom sedištu i čuo je kako pokreće motor.

Mrtvozorniku su rekli da se vrata "citroena C4" automatski zaključavaju kada se postigne brzina od 9 kilometara na sat.

- Nemam pojma zašto je Lili sela na vozačko sedište i pokušala da vozi auto - rekao je on u istrazi.

 

 

Kako prenose mediji, vozilo je udarilo u ivičnjak, u zid i stub ulične rasvete pre nego što se prevrnulo.

Spasilački napori očajnih komšija, članova porodice i bolničara pokazali su se neuspešnim i Lili je umrla na licu mesta.

Kako je preneo BBC, policija je u istrazi rekla da Lili ranije nije vozila automobil i da je imala samo privremenu dozvolu.

Mrtvozornik Marija Voasin je smrt proglasila "nesrećom". Medicinski uzrok smrti su cerebralne povrede.

 

 

Odajući počast u vreme njene smrti, Lilina majka je dala potresnu izjavu.

- Lili, oduzeta si nam baš onda kada je tvoj život tek počeo i bila si tako uzbuđena zbog svega što te je čekalo u životu. Bila si moj najbolji prijatelj, dašak svežeg vazduha i osvetlila bi svaku prostoriju u koju bi ušla. Bila si tako uplašena da ćeš izgubiti nekoga koga si volela i jedina uteha koju imam je da bar sada nikada nećeš morati da trpiš bol koji sada osećaju svi koji te poznaju. Bila si zaista suviše savršena za ovaj okrutni svet i vreme kada mogu ponovo biti sa tobom ne može doći dovoljno brzo - rekla je neutešna majka i dodala:

- Nikada nećemo prestati da pričamo o tebi jer si bila najbrižnija, najpažljivija, najzabavnija, najlepša devojka i vreme koje smo proveli sa tobom čuvaćemo zauvek. Oduzeta si nam u dobi od samo 17 godina u iznenadnoj tragičnoj nesreći koja će nas zauvek proganjati. Bili smo ponosni na tebe svakog trenutka svakog dana i volimo te više nego što možeš da zamisliš, moja prelepa Lili.

Bonus video

Facebook

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti