Nacionalni registar za velike porodice u Belorusiji: Najbrojnija ima čak 13 mališana!

13.08.2022

21:56

0

Autor: I. P.

Belorusija sprovodi nacionalni program „Zdravlje naroda i demografska bezbednost

Nacionalni registar za velike porodice u Belorusiji: Najbrojnija ima čak 13 mališana!
minsk-643267_1920 - Copyright Pixabay

Beloruska vlada finansijski podržava hiljade višečlanih porodica, u okviru brojih subvencija, a trenutno se subvencioniše kupovina pribora za novu školsku godinu. Roditelji koji odgajaju troje ili više dece imaju pravo na državni pomoć.

Ukupno, subvenciju koristi više od 225.000 dece iz 111.500 porodica, saopšteno je Belti u Ministarstvu rada i socijalne zaštite. Prve uplate su već izvršene. Novčana pomoć se daje jednokratno i ne zavisi od prihoda porodice. 

Ova subvencija je deo nacionalnog programa „Zdravlje naroda i demografska bezbednost“. Za ovu kampanju izdvojeno je više od 20 miliona beloruskih rubalja.

Porodice sa niskim primanjima ili porodice sa detetom sa invaliditetom dobijaju novčanu pomoć za plaćanje odeće, obuće i kancelarijskog materijala. Takođe, organizuju se sajmovi, dobrotvorne fondacije i javna udruženja za podršku.

Štaviše, zemlja poznaje programe sa porodiljskim beneficijama, kao što su grantovi za majke koje su privremeno nezaposlene zbog nege dece. 

Registar za velike porodice

Beloruska vlada je upisala veće porodice u nacionalni registar. Prema predsedničkom sajtu, ima oko 106.000 višečlanih porodica. Više od 85.000 vaspitava troje dece, a 15.000 porodica ima četvoro dece. Izveštava se da najveća porodica ima 13 maloletne dece.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike