Rusi odgovorili Kanadi na sankcije: Zabranjen ulazak za 62 osobe, na listi i zaposleni u kancelariji potpredsednice Vlade

05.08.2022

19:37

1

Zabrana se odnosi na posebno neprijateljski karakter akcija vladajućeg režima premijera Džastina Trudoa

Rusi odgovorili Kanadi na sankcije: Zabranjen ulazak za 62 osobe, na listi i zaposleni u kancelariji potpredsednice Vlade
Kremlj - Copyright AP Photo/Ivan Sekretarev

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je uvelo zabranu ulaska na teritoriju Rusije za 62 kanadska državljana kao odgovor na antiruske sankcije vlasti ove zemlje.


U odgovoru na još jedno proširenje antiruskih sankcija od strane Kanade 27. juna i 7. jula ove godine, koje su ovoga puta pogodile, pored zvaničnika, novinara i stručnjaka koji su zamerili Otavi i Patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila, 62 kanadska državljana su podvrgnuta zabrani ulaska u Rusku Federaciju, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova, preneo je Interfaks.

Zabrana se odnosi na posebno neprijateljski karakter akcija vladajućeg režima premijera Džastina Trudoa, sprovedenih sa ciljem da se vređa ne samo multinacionalni i multikonfesionalni narod Rusije, već i pravoslavni vernici širom sveta, uključujući i u Kanadi, navodi se u saopštenju.

S tim u vezi, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije napominje da je pri sastavljanju liste uzeta u obzir njihova zlonamerna aktivnost u borbi protiv ruskog sveta i tradicionalnih vrednosti.

Na listi se nalaze i zaposleni u kancelariji potpredsednice vlade Kanade Kristi Frilend i u Ministarstvu spoljnih poslova.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike