Ovo je ulični prodavac koga je Italijan krvnički ubio nasred ulice: Stradao zbog komplimenta, a prolaznici nisu ništa učinili (UZNEMIRUJUĆE)

31.07.2022

14:13

0

Autor: N. Pavlović

Slučaj Nigerijca Ogorčukvua zaprepastio je celu Italiju

Ovo je ulični prodavac koga je Italijan krvnički ubio nasred ulice: Stradao zbog komplimenta, a prolaznici nisu ništa učinili (UZNEMIRUJUĆE)
Alika Ogorčukvu (2) - Copyright Profimedia

Italijanska policija uhapsila je Filipa Klaudija Ðuzepea Feraca (32) koji se sumnjiči da je nasmrt pretukao Nigerijca Aliku Ogorčukvua, uličnog prodavca.

Zločin se dogodio usred bela dana u mestu Čitanova Marče naočigled apatičnih prolaznika koji nisu ništa učinili iako su neki od njih sve snimali mobilnim telefonom.

Radi se prometnoj ulici u gradu na Jadranskom moru.

Ubistvo je izazvalo reakciju na obe strane političkog spektra u zemlji u kojoj je imigracija veliko pitanje.

- Ubistvo Alike Ogorčukvua je poražavajuće. Nečuvena žestina. Rasprostranjena ravnodušnost. Ne sme za ovo biti opravdanja - poručio je Enriko Leta, nekadašnji premijer Italije.

Desničar Mateo Salvini, nekadašnji ministar policije, istakao je da "bezbednost nema boju" i da treba da bude svačije pravo.

Kako se navodi, Ogorčukvu (39) je prodavao svoju robu kada je Italijan, ne želeći ništa da kupi, zgrabio njegovu štaku i počeo da ga udara. 

Prema određenim izveštajima, Nigerijac je tražio i da mu daju nešto sitno, a Feracina devojka je istakla da je njen dečko pobesneo jer je Ogorčukvu bio nametljiv.

Usledio je okršaj u kome je Nigerijac izvukao deblji kraj, a sve se događalo pred prolaznicima koji nisu reagovali.

Profimedia
 

- Napadač je prvo udarao štakom, pa ga je oborio na zemlju, a onda ga je savladao težinom svog tela i ubio ga golim rukama - navela je policija.

Prolaznici su pozvali policiju i pokušali da pomognu Nigerijcu, a Italijan je pobegao. Autopsija će utvrditi tačan uzrok smrti.

Stradao zbog komplimenta

Kako se navodi, Ogorčukvu je bio oženjen i imao je dvoje dece. Kada su ga udarila kola, izgubio je posao, pa se okrenuo uličnoj prodaji.

Danijel Amanza, iz Udruženja za pružanje usluga migrantima u regionu Marče, rekao je da je Nigerijac rekao Feracinoj devojci da je lepa i da je to bila kap koja je prelila čašu.

- Taj kompliment ga je ubio. Tragično je da je u blizini bilo dosta ljudi. Snimali su, govorili Italijanu da prestane, ali se niko nije pomerio da pomogne - rekao je.

Nigerijska ambasada u Rimu se takođe oglasila nakon ubistva.

- Incident se odigrao u prometnoj ulici, naočigled šokiranih posmatrača, od kojih su neki sve snimali, ali bez namere da ga spreče. Njegova ekselencija, ambasador Mfava Omini Abam, osudio je gnusno ubistvo - navodi se u saopštenju u kome se dodaje da će se potrebna pomoć pružiti udovici i njenoj deci.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike