Egipatski sud hoće da ubicu pogubi uživo na nacionalnoj televiziji: "Zbog gnusnog zločina treba da bude primer ostalima!"

28.07.2022

20:23

0

Autor: N. Pavlović

Proganjao koleginicu sa fakulteta

Egipatski sud hoće da ubicu pogubi uživo na nacionalnoj televiziji: "Zbog gnusnog zločina treba da bude primer ostalima!"
muhamed-adel - Copyright Profimedia

Egipatski sud je pozvao da se osuđeni ubica obesi uživo u televizijskom prenosu kako bi se drugi potencijalni zločinci obeshrabrili.

Dva meseca je trajalo suđenje Muhamedu Adelu (21) koji je ubio studentkinju Najeru Ašraf u blizini Univerziteta Mansura krajem juna. Navodno, proganjao ju je neko vreme, a kada je odbila da se uda za njega, prerezao joj je vrat kada je izašla iz autobusa naočigled užasnutih prolaznika.

Adel se izjasnio krivim, a na smrt je osuđen 6. jula. Međutim, zbog gnusne prirode zločina, sud hoće da on posluži kao primer drugima, pa su predložili poslanicima da se pogubljenje javno emituje na nacionalnoj televiziji.

Advokat Farid el Dib, koji je svojevremeno zastupao i bivšeg predsednika Hosnija Mubaraka, istakao je da njegov klijent ne zaslužuje smrtnu kaznu i da će se žaliti na odluku suda.

Poslednji put je pogubljenje prenošeno na egipatskoj nacionalnoj televiziji 1998. kada su usmrćena tri muškarca zbog ubistva žene i njeno dvoje dece u Kairu.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike